Kultúra

2014.12.08. 17:50

Fehérvári színköré az Arany Deszka

Ajka - Színvonalas darabokat láthatott a zsűri és az érdeklődő színházkedvelő közönség a Xl. Arany Deszka országos minősítő színjátszó találkozón. A Veszprém Megyei Amatőr Színjátszók Egyesülete a Nagy László Szabadidőközpontban tartotta a rendezvényt.

Tisler Anna

Az egyesület elnöke, Németh József elmondta, a korábbi évekhez hasonlóan magas volt a találkozó színvonala. A programnak ötödik éve ad otthont Ajka városa. Értékelésében a zsűritagok egyike, Pataky András, a soproni Petőfi Színház igazgatója kifejtette, az amatőr színjátszás legnagyobb értéke a közösségteremtés, valamint a környezetük kulturális ízlésének a formálása. Az értékelésnél azt is figyelembe vették, hogy a szereplők mennyire alkotnak közösséget.

Németh József, a rendező egyesület elnöke, aki Turóczy György- díjat kapott és Makai Márton egyesületi tag a díjátadáson. Fotó: Tisler Anna

Az értékelés előtt Regős János, a Magyar Színjátszó Szövetség elnöke ünnepélyesen átadta a Turóczy György- díjat Németh Józsefnek, a VASZE elnökének. A találkozón a zsűri díjai mellett Arany Deszka közönségdíjat is kiosztottak. A háromnapos programon két Veszprém megyei csoport, a veszprémi Alig Színpad, valamint a pápakovácsi Szó és Kép Színpad vett részt, minősítést egyik sem kért.

Az Arany Deszka-díjat a székesfehérvári Prospero Színkör kapta, a zsűri arany minősítést nem adott ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!