Kultúra

2014.12.03. 16:35

Az ír királynő és a popkirály találkozása (x)

Veszprém - Catherine Gallagher ír sztepptánc nemzeti bajnok és géppuskalábú táncosai december 27-én este hét órakor mutatják be Michael Jackson Alive című produkciójukat a Hangvillában.

Balla Emőke

A nagy sikerű győri premier után a Catherine Gallagher társulat Veszprémbe látogat a Michael Jackson - Alive című produkcióval. Az előadás a pop királyának életműve előtti tisztelgés, amelyet a társulat az ír sztepptáncon keresztül fejez ki.

Az Irish Dance Tornado, az Irish Dance Experience és a Queen of the Dance produkcióknak köszönhetően Catherine Gallaghert egész Európa úgy ismeri, mint az ír sztepp-királynőt. Ehhez a dinamikus és pezsgő személyiséghez párosul Michael Jackson, a pop királya időtálló stílusa. A Michael Jackson Alive produkció nagyszabású, izgalmas és újszerű, amely életben tartja a popkirály kultuszát az ír sztepptánc varázslatos mozgásvilágán keresztül. A műsor minden koreográfiája egy-egy klasszikussá vált Michael Jackson-számra készült, új oldaláról bemutatva a halhatatlan énekes dalait. Michael Jackson zenéire Catherine Gallagher egy olyan erős, egész estés produkciót, látványos showműsort hoz el a nézőknek, mely élménydús kikapcsolódást nyújt.

Szinte nincs olyan ember a világon, aki ne ismerné Michael Jackson történetét, aki ne próbálta volna utánozni a mozdulatait, és ne dudorászta volna zenéjét. Személyi iránti tiszteletadásként készítette el Michael Jackson legismertebb zenéire Catherine Gallagher eddigi leglátványosabb produkcióját.


Veszprémben december 27-én lesz látható a szuperprodukció, a Michael Jackson Alive
Fotó: Pannon Várszínház

Az Írországban felnőtt sztepptáncdíva, Catherine Gallagher régóta képviseli bámulatos tudásával, színvonalas műsoraival az ír sztepp- kultúrát a világ színpadain. A bajnoki cím megszerzése után kezdetben a világhírű Riverdance és a Lord of the Dance produkcióiban kamatoztatta tudását, Michael Flatley mellett. Később önálló karrierbe kezdett, amikor megalakította saját társulatát. A siker nem váratott sokáig magára, a világ minden táján sorra mutatta be produkcióit.

Talán az lehet népszerűségének titka, hogy egyedüli módon, a professzionális sztepptánctársulatokkal ellentétben, egy törékenynek tűnő, viszont határozott női kéz építi fel az előadást. Catherine maga tervezi a fellépőruhákat, találja ki a koreográfiát, és tervezi meg a showműsort. Így történt a leg-újabb, az Alive esetében is. Michael Jackson zenéje találkozik az ír díva fergeteges tánckoreográfiájával.

A különleges, látványos előadást - melynek magyarországi turnéjának bemutatója Győrben volt novemberben - Veszprémbe a Pannon Várszínház hozza el a közönségnek. December végéig több mint húsz városban lesz látható a show, Veszprémben, a Hangvillában december 27-én este.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!