Kultúra

2015.01.10. 19:52

Rendhagyó alkotások

Ajka - Különleges kiállítást rendeztek a művelődési központban. Kiss Miklós üvegtervező iparművész, Csabai Tibor és Németh Gyula grafikusművészek Repedések című tárlatát szombaton nyitották meg az alkotók.

Az erdélyi származású Kiss Miklós Ajkán él, Magyarpolányban dolgozik; Németh Gyula 25 éve tiszteletbeli ajkai, mivel a helyi grafikai műhely rendszeres résztvevője - mutatta be társait Csabai Tibor, aki jelenleg szintén Magyarpolányban él és az Ajkai Grafikai Műhely vezetője. Pilinszky szavaival érzékeltette az alkotás művészetét a műhelyvezető: ahogy az éhezőt nem lehet szép szavakkal megetetni, a művészet sem táplálkozhat utópiákból - idézte Csabai Tibor legújabb munkáit állította ki, valamint bemutatta művésztársait.

Németh Gyula grafikusművész az alkotás lenyűgöző jelenetét mutatta be a kiállítás megnyitóján

Kiss Miklós az üveguniverzum mesteri kutatója, játékos újjáteremtője és humanizálója. Jelen kiállításra a Theatre mundi, azaz a Nagy színház című sorozatát vitte. Megvilágított alkotásai nem mindennapi látványt nyújtottak.

- Az alkotás, az alkotott dolog és az alkotó három különböző megnyilvánulása a teremtésnek, és ebben a hármasságban tudjuk megérteni a művészet lényegét - mondta Németh Gyula, aki a munkái mellett egy bemutatót is tartott, így varázsolta különlegessé a kiállítás megnyitóját.

Páratlan összeállítást készített a három alkotó, a kiállítás 20-áig tekinthető meg a művelődési központban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!