Kultúra

2015.04.08. 11:45

Tiszta szívvel - Előadóest József Attila verseiből

Veszprém – József Attila április 11-i születésnapjához kötődve ünneplik országszerte a Magyar Költészet Napját. A magyar vers ünnepe alkalmából a költőóriás műveiből szervezett előadóestet a TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad.

Szám Dorottya

A rendezvényen a XX. század egyik legjelentősebb költőjének verseit hallhatta a közönség Battyányi Nagy Annamária, Rábai Zsanett, Horváth Imre, Felföldi Gábor, Marosvölgyi Gergely és Sz. Csordás Éva, a színpad művészeti vezetőjének előadásában.

Horváth Imre, Felföldi Gábor, Marosvölgyi Gergely, a TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad tagjai

Felföldi Gábor köszöntő beszédében elmondta, hogy éppen 10 évvel ezelőtt, a 100 éves centenárium kapcsán készült el a Tiszta szívvel címet viselő műsor, amelyet ezúttal újragondolt formában ismerhet meg a közönség.

Rábai Zsanett

- A költészet napja és a legjelentősebb hazai irodalmi díj is József Attila nevéhez kötődik. Nem véletlenül. József Attila olyan rendkívüli módon szőtte saját költészetébe kortársai, a nyugatos nemzedék költészetét, amely csak a legnagyobbaknak adatott meg. Ha a világirodalomra kitekintünk, ilyen volt William Shakespeare és Arthur Rimbaud. Ady Endre konoksága, magyarságtudata, Juhász Gyula mélabúja, keserűsége, Kosztolányi Dezső zseniális kép és versalkotása, Tóth Árpád lírai bája, világfájdalma, Babits Mihály filozófiai mélységei egyaránt ott vannak József Attila költészetében – fogalmazott Felföldi Gábor.

A rendezvényen a közönségnek is alkalma nyílt bekapcsolódni a versmondásba, a résztvevők a Tiszta szívvel és a Medvetánc című költeményeket szavalták el közösen.

Csordás Éva, Rábai Zsanett, Horváth Imre, Felföldi Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!