Kultúra

2015.05.29. 18:00

Konferencia a nyelvhasználatról

Veszprém - Egyre több példát látunk a médiában és a politikában arra, hogy helytelenül használjuk az anyanyelvünket – hangzott el a VEAB-székházban szervezett nyelvészeti és filozófiai konferencián.

Szám Dorottya

- Sok az idegen szó az újságokban, a tévéműsorokban és az internetes közösségi médiában, miközben csak minden harmadik magyar állampolgár beszél idegen nyelveket. Ezzel hazánk az Európai Unió sereghajtói közé tartozik. Gyakori, hogy helytelenül fogalmazunk, erre még a magasan képzettek körében is akad példa – fogalmazott bevezető beszédében Sztankó János, a VEAB Filozófiai Munkabizottságának elnöke, aki hozzátette, hogy van még mit tennünk ma is a magyar nyelv érdekében, ezért öröm számára, hogy ennyi fiatal készített prezentációt a konferenciára.

A fél napos konferencián az ország neves oktatói és kutatói, valamint a Pannon Egyetem tehetséges hallgatói tartottak előadásokat a nyelvfilozófia, a művészetszociológia, az antropológia, a hittudomány, a politikai gazdaságtan és a művészetfilozófia aktuális kérdéseiről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!