Kultúra

2015.06.09. 16:30

Jó évadot zárt a várszínház

Veszprém - A Napló mint médiapartner támogatása kiemelten fontos a Pannon Várszínház számára - mondta el Vándorfi László, a teátrum igazgatója a társulat évadértékelő ülésén.

Kutasi Zsófia

Támogatását a Napló azzal is kifejezte, hogy a várszínházzal egyetértésben Az évad táncművészeti teljesítményeiért-díjat Krámer György koreográfus számára adományozta, melyet Németh F. Bernadett, a Napló főszerkesztője és Barták Péter központi lapigazgató nyújtott át.

A várszínház igazgatója hangsúlyozta, a Napló a Starfactory országos tehetségkutató vetélkedőn is fő médiapartnerként volt jelen. A napilap támogatása a várszínház marketingje szempontjából is kiemelten fontos.

Az évadértékelőn Vándorfi László kiemelte, nincs változás az állami támogatásokkal kapcsolatban, a várszínház továbbra is pályázatokat nyújt be a működési támogatásra. Komoly erőfeszítések történtek, de a beérkezett állami forrás ez idáig nem oldotta meg a finanszírozást. Ajka városa továbbra is támogatja a Pannon Várszínházat, az önkormányzattal új tartalmú együttműködés indult el. Ennek jegyében öt évre szóló megállapodást írtak alá a felek. A várszínház arculata megújul, melyen belül új logó készült, amin Ajka város támogatóként megjelenik.

Alsóörs önkormányzata szintén támogatja továbbra is a várszínházat.

Tavaly a társulat összesen kétszáztizenkilenc előadást vitt színre, idén kettőszázhuszonnyolc előadás szerepel a tervben. A tavalyi évben hatvanhatezer-százhárom fizető nézőjük volt, a jelenlegi adatok nincsenek messze ettől az eredménytől. Nagy siker volt a Starfactory országos tehetségkutató vetélkedő, amelyre közel százan jelentkeztek a három meghirdetett kategóriában, és amelyen nagyszerű énekesek, táncegyüttes és kiváló versmondók mutatkozhattak be.

Nyáron a társulat számos helyszínen fellép, többek között Alsóörsön, ahol strandszínházi előadáson a Starfactory című musical részleteinek felhasználásával showműsort ad.

Továbbá egy új helyszínen, Balatonlellén szabadtéri színpadon is bemutatkozik.

A jövő évadban szintén szórakoztató és színvonalas előadásokat láthat a várszínház közönsége.

Öt nagyszínházi előadással készül a Pannon Várszínház, ezek közül az első egy ősbemutató (Egy darabot a szívemből című musical) lesz, Máté Péter és S. Nagy István dalaival. Ezt követi William Shakespeare Makrancos hölgy című vígjátéka, a Nyitott ablak, zenés, békebeli bohózat, Peter Shaffer Equus című színjátéka tánccal, az Ajka-Padragkút Táncegyüttes szereplésével, majd az Egy bolond százat csinál című darab.

Az évadértékelőn további díjakat is osztottak. A közönségdíj első helyezettje Szelle Dávid, a második Molnár Ervin, a harmadik Pap Lívia lett. Az évad színésznője-díjat Oravecz Edit, Az évad színésze-díjat pedig Bakai László vehette át. Bakonyi József különdíját Kovács Ágnes Magdolna és Keresztesi László kapta. Junior-díjat kapott Lenchés Márton. A kiváló művészeti titkári munkáért díjat kapott Lepsényi Györgyi.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!