Kultúra

2015.06.07. 07:21

Országos mesevetélkedő

Szeged - A mesevetélkedő országos döntőjén negyedik helyen végzett a Cholnoky Jenő Általános Iskola Négy vándor csapata.

Balla Emőke

Szegeden rendezték az alsó tagozatos iskolásoknak kiírt mesevetélkedő országos döntőjét. Veszprém megyét a Cholnoky Jenő Általános Iskola 4.a osztálya képviselte.

Bekker Alexandra, Heindl Kata, Lajtos Barnabás és Tömpe Andor tanítójukkal, Hargitai Szilviával
Fotó: Cholnoky Jenő Általános Iskola

A Négy vándor csapat felkészítője, Hargitai Szilvia elmondta: az alsó tagozatosok számára meghirdetett legrangosabb irodalmi szaktárgyi verseny Magyarország és a határon túli magyarság több mint 900 csapatát mozdította meg, az első helyen egy felvidéki csapat végzett. A kisiskolásoknak öt fordulón kellett átküzdeniük magukat az országos döntőig. Az első fordulóban még csak egy mesét kellett fejben tartani, az utolsóban már tizenhatot. Gyönyörű, de nehéz szövegeket. Tízéves gyerekeknek ez hatalmas feladat. csodálta a kitartásukat, ahogyan a versenyen szerepeltek.

A Négy vándor Bekker Alexandra, Heindl Kata, Lajtos Barnabás és Tömpe Andor az osztály tanítójával november óta készült a megmérettetésre. Azt mondták, jobbak akarnak lenni, mint Hargitai Szilvia tanító négy évvel korábbi versenyzői, akik az országos döntőn ötödikek lettek. Valóban jobbak lettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!