Kultúra

2015.09.23. 16:58

Négy évszak képei

Várpalota - Négy évszak címmel nyílt színvonalas kiállítás Pintér László fotográfus válogatott természetfotóiból a Bartos iskolában.

Szabó Péter Dániel

- Több-e a fénykép, mint események és dolgok mechanikus rögzítése a lencse és a fényérzékeny réteg vagy memóriakártya által? Bizony több, szépen mutatják ezt Pintér László képei is. Ezeket a fotókat nem egy sétálgató és fényképezgető amatőr turista készítette, és nem is egy természettudós, hanem egy ízig-vérig képzett, a fényképezést magas szinten értő és művelő fotográfus - méltatta a kiállítót a tárlat ünnepélyes megnyitóján szerdán délután Pócsik József, a házigazda Bartos iskola igazgatója.

Elmondta, a romák élete témában országos fotópályázaton is díjazott Pintér László szinte mesebeli képeket, sejtelmes pillanatokat kapott lencsevégre a négy évszak jellegzetességeit felvonultató felvételeken.

Pintér László természetfotói október 15-éig láthatók az iskolában
Fotó: Szabó Péter Dániel

Az intézmény felújított tornaszobájában összegyűlt diákok, tanárok és érdeklődők előtt hozzátette, a fotók elkészítése azonban tudatos, tervszerű kutató- és alkotómunka eredménye is egyben.

Pintér László a Napló kérdésére elmondta, több év alatt állt össze a kiállítás anyaga. A felvételek döntően Várpalota és környéke természeti szépségeit mutatják be, de balatoni képek és a gemenci erdőben készült fotográfiák is bekerültek az október 15-éig látható tárlatra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!