Kultúra

2015.09.08. 18:19

Személyes emlékek a festményeken

Várpalota-Inota - Emlékeim címmel nyílt kiállítása a napokban az idén 65 éves Papp János festőművésznek az inotai faluházban.

Szabó Péter Dániel

Inotai házak, bakonyi és erdélyi tájak köszönnek vissza a színvonalas tárlat festményein, amelyet a faluház nagytermében láthat a művészet iránt érdeklődő közönség. A kiállítás ünnepélyes megnyitóján Pócsik József, a várpalotai Bartos iskola igazgatója méltatta az alkotót. Elmondta, az idén 65 éves Papp János gyermekkorában a legendás palotai festőművésztől, Nagy Gyulától tanulhatott, aki egyébként rokona is volt az inotai alkotónak.

A kiállítás megnyitóján Pócsik József (jobbra) hangsúlyozta, Papp János (balra) képein az igazi természet tárul elénk
Fotó: Szabó Péter Dániel

Papp János e vidék, Inota, Várpalota, a Balaton-felvidék, a bakonyi táj festője. Képein a természet tárul elénk, nem másolja a világot, hanem átkomponálja hangsúlyozta Pócsik József.

A szeptember 18-ig látható kiállítás megnyitóján Kovács Gergő, a Képesség- és Tehetségfejlesztő Magániskola tanulója szavalta el Radnóti Miklós egy versét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!