Kultúra

2015.12.26. 12:03

Támogatni szeretteink céljait - Kövi Szabolcs képes fuvolakoncertje

Kerta - Abban kell támogatnunk a szeretteinket, hogy előbbre jussanak a maguk útján - vallja Kövi Szabolcs fuvolaművész, aki a község katolikus templomában koncertezett a minap.

Penk Tímea

Nagyné Varga Anikó polgármester köszöntötte a rendezvény vendégeit azt remélve, hogy a koncerten szerzett élmények elősegítik a karácsonyi ünnepek idején a lelki feltöltődést és a belső harmónia megtalálását. Nagy Balázs ötlete alapján hívták meg Kertára a fuvolaművészt, aki egy CD-vel megajándékozta a hallgatóit.

- Bár zenész vagyok, arra vetemedtem, hogy írjak egy könyvet. Ennek a hangulatát türközi vissza a zenei anyag, a könyv témájára épült a lemez - mondta Kövi Szabolcs, aki több fúvós hangszert szólaltatott meg a koncerten, hogy változatosabbá tegye a zenei anyagot.

Fotó: Penk Tímea

- Húszféle hangszeren szoktam játszani az előadásokon, de most, télen, a templom hűvös közegében "leeresztenek" a zeneszerszámok, a hőtágulás miatt sokkal mélyebben szólnak - monda a fuvolaművész, aki Kertára tíz hangszert vitt. Kövi Szabolcs a zenei anyagot képi eszközökkel is változatossá teszi, már a legelső koncertjét is diaképes bemutató kísérte.

- A nyugalmas, békés zeneszámok szeretik a képeket, így a diaporáma egy jó választásnak bizonyult. A film a csillagok világából közeledik a Föld felé, majd ismét eltávolodik - mondta a fuvolaművész. A képi anyag részben Prech Márton munkája, aki sok tájon járt és háromdimenziós technikával forgat.

Kövi Szabolcs azt vallja, hogy mindenkinek a belső mozgatórugóit kell megkeresni és azt erősíteni.

- Nem szabad a másik lelkében az órákat átállítani, mert ez nem lehetséges. Abban kell segítenünk szeretteinket, hogy előbbre jussanak a maguk útján - hangsúlyozta a fuvolaművész, akinek a négy éves kisfia is vonzódik a zenéhez, de egyelőre rendőr akar lenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!