Kultúra

2016.05.08. 13:55

Közkedveltek a mai szerzők

Tapolca - A legkisebb általános iskolások közül idén a korábbiaknál is többen jelentkeztek a Tündérjárta mesetájon vers- és prózamondó versenyre.

Tóth B. Zsuzsa

A Wass Albert Könyvtár és Múzeum gyermekrészlegének hagyományos versenyén az óvodások közel annyian voltak, mint tavaly.

A 73 helyi, szigligeti és zalahalápi résztvevő között népszerűek voltak Móra Ferenc, Zelk Zoltán, Szalai Borbála, Osváth Erzsébet, Móricz Zsigmond írásai, versei. A legjobban a kicsik közül a tapolcai Keszthelyi Enid Janka, Kitli Jázmin, Puha Lara Sofi, Körmendi Tiara, Szántai Kitti, Barcza Gergő, Simon Jázmin, valamint a szigligeti Maczkó László és Somogyvári Hanna Flóra szerepelt.

A vers- és prózamondó verseny résztvevőit Ribizli bohóc műsorral köszöntötte a könyvtárban

Az első és második osztályosok száma rekordot döntött, a legkisebb iskolások 59-en voltak. Ők szívesen választották Zelk Zoltán, Osvát Erzsébet, Bartos Erika, Varró Dániel műveit.

A legügyesebb a Bárdos iskolás Király Emőke és Pontyos Balázs volt, továbbá Szabó Máté a Kazinczy tagintézményből, Nagy Liliána Za-
lahalápról és Nemes Honória a Nagyboldogasszony iskolából.

Káli Zora szigligeti versmondó egyike a vidéki résztvevőknek

A 62 másodikos kedvence többek között Kányádi Sándor, Lackfi János és Szabó Lőrinc volt. A dobogósok közé a bárdosos Horváth Dávid, Jurschik Gergő és Szabó Norbert, a kazinczys Csipszer Csenge és Szabó Dóra, a révfülöpi Koczor Richárd József került. A harmadikosok 52-en vállalkoztak a megmérettetésre Nemes Nagy Ágnes, Kányádi Sándor, Heltai Jenő verseivel. Közülük a nyirádi Antal Réka és Szabó Adél, a Kazinczy iskolás Szabó Eszter, Vajda Nóra, Frantal Ge- orgina, Mohos Emma és a Bárdos iskolás Varga Tünde szerepelt legjobban.

A negyedikesek 39 indulója a rímhányó Romhányitól Zelk Zoltánig válogatott, Papp Botond Bendegúz a Kazinczy tagintézmény diákja, Czipri Gergő Bertalan a Batsányi tagintézményből és Benedek Ágnes a Bárdos iskolából remekelt. A 25 ötödikes és hatodikos közül a legszebben Werner Kinga és Kardos Marcell szavalt a Nagyboldogasszony iskolából, valamint Tóth Szofi a Kazincy tagintézményből. A diákok közönségdíját a Kazinczy iskolás Harangozó Réka kapta. A legnagyobbak többnyire a környező települések iskoláit képviselték, zalahalápi, balatonedericsi, nemesgulácsi szavalók vettek részt a versenyen. A legsikeresebben a közönségdíjat is kiérdemlő Hatos Fanni szerepelt, de dobogós helyezett lett Pimper Klaudia is Nemesgulácsról, továbbá Albert Attila a Csontváry iskolából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!