Kultúra

2016.05.26. 18:19

Tündöklés és bukás - Oidipusz szerepében: Bozsik Yvette

Veszprém – Bozsik Yvette-re mindig jellemző volt, hogy feszegeti a határokat; az Oidipuszban sincs ez másképp, melyben a férfi főszerepet játssza.

Kutasi Zsófia

Bozsik Yvette-et nyolc év kihagyás láthatja újra a közönség. A társulat újra egy erőteljes és meghatározó művel jelentkezett: ismét egy görög tragédiához nyúlt, melyben Bozsik Yvette viszi Oidipusz, a tragikus sorsú király szerepét.

Az előadás expresszív, néhol provokatív, erőteljes képekkel, szimbólumokkal. A darab követi a tragédia cselekményét, kortárs értelmezésben, melyben a király tündöklése és bukása áll a középpontban. Philippe Heritier zeneszerző erős kortárs zenéje kiválóan erősíti az előadás jeleneteit.

A Bozsik Yvette Társulat A Tánc fesztiválján megkerülhetetlen tényező a versenyprogram-sorozatban. A kortárs seregszemlén a társulat legújabb, Oidipusz című táncjátékát a Hangvillában láthatta a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!