Kultúra

2016.12.03. 15:25

Kristálytiszta szempárok tekintenek belénk a profi fotókról

Pápa - A képekből maga Popovics Noémi, s gyermeki őszintesége, egyenessége tűnik ki – mondta az őt kisfiával megörökítő fotóművészről Oszter Alexandra színművész a Huszár Közösségi Házban rendezett kiállításon.

Laskovics Márió

Gyermekarc – gyermeklélek címmel szervezett kiállítást Popovics Noémi fotóiból a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ a Huszár Közösségi Ház II. emeleti nagytermében pénteken. A megnyitón Róka Norbert köszöntötte a szép számú közönséget, a tárlatot Oszter Alexandra színművész nyitotta meg, majd első, gyermekarcokat ábrázoló, ízléses idézetekkel tűzdelt kiállításáról Popovics Noémi ejtett szót.

- Nagy megtiszteltetés, hogy Noémi kiállítását én nyithatom meg. Azért esett rám a választás, mert jó barátnők vagyunk, illetve nyáron közös munkánk volt, amikor a kisfiammal együtt fotózott bennünket. A képekből maga Noémi, s gyermeki őszintesége, egyenessége tűnik ki. Mint ahogy a gyerekek is látnak és beszélnek, ahol még nincs mellébeszélés, manipuláció. Ahogy éreznek, úgy fejezik ki magukat. Hála Istennek, Noémi ilyen tiszta szívű, nem megalkuvó maradt, és ezért mélyen a szívember zártam, boldog vagyok, hogy ismerhetem – ezekkel a szavakkal nyitotta meg Oszter Alexandra a tárlatot.

- Noémi a párom húga, és mi azonnal egymásra találtunk, közös nyelvet beszélünk, hasonlóan látjuk a világot. Azt gondolom, hogy örökre szóló barátság szövődött köztünk – mondta el a fotóművésszel való kapcsolatáról a színművésznő.

- Ezek a képek, azon túl, hogy ábrázolnak valakit, a szívemből jöttek. Azért szeretek fényképezni, hogy a szívemet adjam nektek. Próbáltam olyan fotókat hozni, amik másokat is megérinthetnek. Az ártatlanságuk, tisztaságuk és őszinteségük miatt nézhetünk fel a gyermekekre, ezeket mi már valahol elveszítettük – hallhattuk a fotóművész köszöntőjében.

A rendőrtisztként dolgozó Popovics Noémi Pápán született, 24 éves koráig a városban, a Huszár lakótelepen, a Huszár Közösségi Házban is élt. A munka mellett fotózik, kedvelt témái a gyerek és felnőtt portrék. Elmondása szerint az emberi arccal nagyon sok mindent lehet kifejezni, szeret az emberekkel nyitottan kommunikálni.

- Az elmúlt öt évben készült mindegyik fotó, vegyes a felhozatal, de sok ismerős gyerek, és a saját fiam is látható. A fotózás számomra folyamatos fejlődés és feltöltődés, egy kreatív önkifejező tevékenység, amiben több dolgot tudok ötvözni. Következő tárlatomat női portrékból tervezem – tudtuk meg Popovics Noémitől.

A kiállítás 2017. január 15-ig munkanapokon 8 és 20 óra között, illetve rendezvényekhez kötődően tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!