Kultúra

2016.12.11. 13:20

Minden gyerek tehetséges - A Bárczi-gála maradandó emlékeket hagy a nézőkben

Hallgass úgy, mint ha dal volnék! - hangzott el a szép és komoly gondolat a 25. Bárczi-gálán, melyet az Agórában rendezett meg a Bárczi Gusztáv Általános Iskola, Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény.

Leitner Vera

Szauer István, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) veszprémi tankerületi központjának vezetője bevallotta, bár így év végén rengeteg teendője akad az embernek, a Bárczi-gálát nem lehet kihagyni, s ennek több oka is van. Az immár 25 éve megrendezett ünnepi gála különlegessége abban rejlik, mint mondja, hogy a műsor maradandó, kedves emlékeket hagy a nézőkben, hiszen a tavalyi Pinokkió-előadásra is emlékszik, még ma is feltölti, ha felidézi azt a programot.

- A másik, amiért a gála kihagyhatatlan, az a bárczis hangulat. Az a barátságos érzés, amit az ember egyből megérez, amint az iskola kapuján belép - mondta el a tankerület igazgatója, s hozzátette, ma este nyolcvan gyerek bizonyítja be, hogy valamiben mindenki tehetséges.

Horváth Éva igazgató jelképes, és egyben hihetetlen számként tekint a 25. gálaestre. Mint köszöntőjében elmondta, törekednek rá, hogy továbbra is az az intézmény maradjanak, amely ápolja a hagyományokat, ám képes a megújulásra is.

Fotó: Nagy Lajos

- Fontos, hogy tudjuk, hogy emlékezzünk rá, kikért is tesszük itt az iskolában, amit teszünk, akkor is, mikor az irodába szorulunk a rengeteg munkával. Ha a gyerekekre gondolunk, az mindig tovább visz a nehezebb időszakokban is.

A Bárczi Caritas Alapítvány javára megrendezett esten az iskola diákjai és tanárai léptek fel. A furulyacsoport, a Galagonya néptánccsoport és az iskolai énekkar műsora mellett a kicsik Szeret engem a világ című előadására is sor került, mely a mindennapok eseményeinek, élményeinek gazdag keverékét mutatta be, több műfajban. A huszonkét éve alapított Széplelkek társulata által bemutatott Meghalsz, banya! című Indul a bakterház-átirat, illetve Máté András Mózes zongorajátéka tovább emelte az est fényét, melyet a Neonemberek tánca tett még látványosabbá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!