Kultúra

2017.02.08. 18:10

Rulett: a megyebál zenekara - Olyan, mint élsportolónak az olimpia

Veszprém - Boldogok és feldobódottak voltunk, mert ez egy elismerés a zenekarnak. Az elsőn és a második megyebálon is az együttes játszott, és ez a mostani is egy komoly kihívás - mondta Jády Péter.

Molnár Sándor

A Rulett zenekar 45 éves fennállása óta már harmadik alkalommal szolgáltatja majd a zenét a megye jeles társasági eseményén. A báli szezon amúgy is fontos momentum az együttes életében, hiszen nagyon sok meghívásuk van. Szerepeltek már szalagavató, orvos-, vadász- jogászbálokon, de a legfontosabbak az életükben a megyebálok.

A Rulett zenekar már harmadik alkalommal szolgáltatja majd a zenét a megye társasági eseményén
Fotó: Rulett együttes

- Megtiszteltetés, hogy felkérést kaptunk az idei bálra, amelynek nagyon nagy hagyománya volt, és igazán örülünk neki, hogy ezt visszahozták. A legelsőkön aktívan részt vettünk, és ez a mai napig felejthetetlen élmény számunkra. Egyrészt kihívás, másrészt a bál nívója, a színvonalas műsorok, a gasztronómiai különlegességek, a látvány, a hangulat óriási dolog - mondja Jády Péter zenekarvezető. A zenei kínálatot nagyon átgondoltan kell felépíteni. - Gondolni kell a jelen lévő vendégek korösszetételére. A megye közéletének meghatározó szereplői vannak jelen, akik közül talán néhányan első bálozó lányukat is elhozzák. Fontos, hogy minden korosztály számára legyen megfelelő zenénk. Nagy kihívás a zenekar számára, hogy a protokolláris szabályok oldódásával a hangulatot tudjuk fokozni - avat be a részletekbe Jády Péter. Érdekesség, hogy a zenekar soha nem előre leírt repertoár alapján dolgozik. Tapasztalataik alapján már megérzik, hogy adott pillanatban milyen jellegű és tempójú számot kell elővenni. Megjelenésében az együttesnek is csillognia kell egy ilyen különleges rendezvényen, ezért elegáns öltözékben zenélnek majd. Nagy gondot fordítanak a hangszerek tisztaságán át a felszerelés hangulatvilágításáig mindenre, mert így lehet csak hozzáadni valami pluszt a megyebál hangulatához.

A különleges estélyre már több cég, vállalkozás teljes asztalokat igényelt, és fogynak az egyénileg vásárolható jegyek is. Ha valaki szeretne részt venni az idei megyebálon, ajkai, pápai, tapolcai és veszprémi ügyfélszolgálati irodánkban vásárolhat jegyeket, illetve jelez-heti igényét a [email protected] e-mail címen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!