Kultúra

2017.07.25. 19:55

Sok millió búzaszem - folytatódik az akció

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara főszervezésében 2017-ben is megrendezik a nagy sikerű Magyarok Kenyere programot, amely immár hetedik éve indul útjára. A határon inneni és túli nemzeti összefogással összegyűjtött búza mennyisége tavaly elérte az 515 tonnát, és az adományok révén mintegy 80 000 gyermek gondozásához járulhattak hozzá.

Molnár Sándor

A nemesvámosi sportcsarnokban megtartott rendezvényen Radovits Tibor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Veszprém megyei elnöke elmondta, hogy az ünnepség egyrészt egy figyelemfelhívás a búzagyűjtésre, másrészt egy gesztus, köszönetnyilvánítás azoknak, akik a program sikerében és végrehajtásában tevőlegesen is részt vesznek.

Bár a megye nem számít nagy búzatermelőnek, de ha a sok kis termelő egy kevés mennyiséggel is, de szimbolikusan adományoz, akkor az olyan helyre kerül, ahol megérdemlik ezt. Azokhoz a szegény, rászoruló, illetve álla-mi gondozott gyermekekhez, akiknek a kis adomány is sokat jelent. Tavaly a megyében nyolc tonna búza gyűlt össze. Idén a felajánlásokat folyamatosan, augusztus 20-áig várják két helyszínen, hagyományosan Mezőlakon, illetve Zircen.

Sövényházi Balázs polgármester, a NAK Veszprém megyei alelnöke köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy együtt, összefogva megmutathatjuk, hogy mire vagyunk képesek. A helyszínnel kapcsolatban kiemelte, hogy Nemesvámos a nemes célokat mindig támogatja. A rendezvény pedig jó felhívás arra, hogy a gazdák érezzék fontosnak a Magyarok Kenyere programot és adakozzanak. Elmondta még, hogy úgy gondolja, hogy a gazdák ezt tiszta szívből meg is teszik, mivel az akció nemes célt szolgál.

Az idei évben pénzbeni adomány, illetve támogatás felajánlására is lehetőség nyílik, amit a kamara százszázalékos tulajdonában lévő Csongrád Megyei Agrár Információs, Szolgáltató és Oktatásszervező Nonprofit Közhasznú Kft. tud befogadni. Mind magánszemélyek, mind cégek élhetnek a lehetőséggel.

Az akció támogatója a befolyt pénzadományokat megkétszerezi, és ennek az összegnek megfelelő értékű búzát ajánl fel a program javára. Tehát, ha egy szervezet pénzben kíván adományozni, azzal duplán segít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!