Kultúra

2017.08.31. 18:20

Nemzetközi versenyen indultak a Dal-Ma Musical- és Zenés Színpad növendékei

Kiválóan szerepeltek a Dal-Ma Musical- és Zenés Színpad énekesei a Siófokon rendezett Aranyhíd nemzetközi énekversenyen és fesztiválon.

Balla Emőke

A versenyen musical és könnyűzene kategóriában, valamint négy korcsoportban lehetett indulni. A nemzetközi (szerb, szlovén, magyar és olasz) zsűri nem kategóriánként, hanem korcsoportonként díjazta az énekeseket. 120-an indultak, a veszprémi Dal-Ma Musical- és Zenés Színpad énekesei közül 23-an, valamennyiüknek Völler Adél az énektanára.

A Dal-Ma Musical- és Zenés Színpad a versenyen sikerrel szerepelt énekesei
Fotó: Pesthy Márton

A versenyen a 6-10 éves korcsoportban hatodik helyezett lett a veszprémi Zombor Zóra (aki tíz esztendős, de már tudja, hogy énekesnő lesz), a 10-14 éves korcsoportban hatodik a felsőörsi Bonyhádi Lili (akit boldoggá tesz az éneklés, ami a gátlásai legyőzésében is segíti). A 14-18 éves korcsoportban negyedik helyezett lett a várpalotai Slemmer Zoltán (szeretne örömet szerezni az énekléssel, vágya, hogy ismert énekes legyen. kedvenc műfajai a musical, könnyűzene és az operett), harmadik helyen végzett a felsőörsi Bonyhádi Viktória (négy éve tanul énekelni, azóta ez a legkedvesebb hobbija), második a várpalotai Terényi Márk (miközben énekel, megszűnik számára a külvilág, csak az éneklésre koncentrál, leginkább a könnyűzenét, a lazább rockot szereti). A korcsoportban első helyen végzett a herendi Hirschl Laura (célja, hogy magánénektanár legyen, jelenleg kedvenc műfaja a musical és a könnyűzene). A kategória győztese, fődíjasa a raposkai Halász Rebeka (aki leginkább a lassú számokat szereti énekelni, a popzene áll hozzá legközelebb, célja, hogy elismert énekesnő legyen).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!