Lóerő

2010.04.08. 16:40

Veszprémben startol az idei szuperkupa

Veszprém - Az Oldtimer Szuperkupa idei, ötödik szezonja a pénteken kezdődő, kétnapos Veszprém Classic 2010 nyitóversenyével indul útnak.

Glogovcsan Nikola

A hagyományos autós dzsembori útvonala a Bakony kanyargós útjait, illetve Veszprém belvárosát is érinti. Az utóbbi helyszínen éjszakai menet lesz. A több mint 40 különböző autó 17 világmárkát képviselve áll rajthoz. A pilóták a KRESZ sebességhatárait betartva, számos mérőponton áthaladva és különféle ügyességi szakaszokat teljesítve érnek majd célba, ahol végül a különböző részidők századmásodperces különbségei döntik el a Classic idei győztesét.

Az autós túra 2010-ben már a nemzetközi szövetség elismert rendezvénye FIVA-B besorolással. Az indulók az 1956-tól 1977-ig gyártott Alfa Romeo, Citroëen, Fiat, Triumph, Jensen, Zsiguli, NSU, Mercedes Benz, Porsche, Jaguar, Skoda, Volvo, MG, Peugeot, Jensen Healey, Volkswagen és Rolls-Royce kocsikkal versenyeznek. A szervezők kiemelték, hogy a sportélmény mellett fő céljuk egy kellemes autós túra az ország legszebb vidékeinek egyikén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!