Lóerő

2012.02.23. 16:14

F-1-es élményt ígérő sportkocsi

Egyre több hír jön az F70-ről. A szupersportkocsi a Ferrari Enzót váltja fel, s ez lesz minden idők legerősebb szériagyártású Ferrarija.

Napló Online

A konstruktőrök az F70-es tömegéből lefaragtak több mint két mázsát. Az Enzo 1365 kilójához képest jóval könnyebbre tervezték, az új sportkocsi súlya állítólag csupán 1135 kiló. Viszont az autó teljesítménye elképesztő lesz: a 920 lóerős motorral szédületes vezetési élményt ígérnek. Az erő túlnyomó részét, nyolcszáz lóerőt egy 7,3 literes V12-es motor biztosítja. Ez annak az erőforrásnak a továbbfejlesztett változata, amelyet a Genfi Autószalonon bemutatkozó F620-ba is beszerelnek. Egy ideig az tartja majd minden idők legerősebb szériagyártású Ferrarija címet. Amint bemutatják az F70-et, átkerül a korona az újdonságra. A szuper-sportkocsiban ugyanis a 800 lóerő mellé még 120  lóerőt ad a Forma-1-ből ismert mozgásienergia-visszanyerő rendszer. A KERS csupán gombnyomásra, pár másodpercig biztosítja a fékezési és mozgási energiából származó extra erőt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!