Kitűnő hangulatú, rengeteg érdeklődő

2024.05.22. 14:00

Ünnepség és emlékezés: Balatonalmádi 35 éve város

A várossá avatás 35. évfordulóját ünnepelték Balatonalmádiban az elmúlt hétvégén, ahol ebből az alkalomból kitűnő hangulatú, rengeteg érdeklődőt vonzó Folk Utcazene-fesztivált szerveztek több helyszínen.

Kovács Erika

Kontrát Károly országgyűlési képviselő elismeréssel beszélt a város elmúlt 35 évéről és Balatonalmádi pezsgő életéről, szépségéről, értékeiről. Fabó Péter, a város polgármestere méltatta a különleges eseményt, nagy tisztelettel beszélt a város múltjáról, életéről, kitűnő közösségeiről, majd az ökumenikus áldás után bemutatkoztak a helyi és térségi gyermektánccsoportok, így a Balatonalmádi Néptáncműhely, a litéri Zöldág Néptáncegyüttes, a szentgáli Táltos Tálentum Alapfokú Művészeti Iskola és a Balatonfűzfői Irinyi János Általános Iskola és AMI néptánc tagozata, Samu Zoltán és zenekara kíséretében.

Fabó Péter polgármester méltatta a különleges eseményt, nagy tisztelettel beszélt a város múltjáról, életéről, kitűnő közösségeiről Fotó: önkormányzat/Domján Attila

A Balatonalmádi Néptáncműhely vezetésével több helyszínen csárdásmaratonnal várták az érdeklődőket. Az ünnep alkalmából fellépett a Balatonalmádi Néptáncműhely, a várpalotai Cserregő Néptáncegyüttes, a Veszprém–Bakony Táncegyüttes és a Pápai Vadvirág Művészeti Egyesület, Németh Dénes bandája kíséretében a Wesselényi strand főbejárata előtti színpadon. A talpalávalóról a Tárkány művek gondoskodott, majd Németh Dénes bandája táncházzal várta az embereket. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában