Lóerő

2013.08.18. 12:35

Lélektelenül verseng a Williams

Az egykor szebb napokat is megélt grove-i bázisú csapat utoljára 1997-ben nyert Magyar Nagydíjat, azt is igazából annak köszönhetően, hogy Damon Hill a rém gyenge Arrows-zal inkább elveszítette azt, mint hogy Jacques Villeneuve (az adott szezon későbbi egyéni világbajnoka) megnyerte.

Vámosi Péter

A csapat idén gyakorlatilag kimondva, kimondatlanul is a lehető leggyengébb szezonját teljesíti 1977-es alapítása óta. Az idei konstrukció nem sikerült, és a csapat első számú pilótája, a venezuelai Pastor Maldonado is kínkeservesen szedte össze a csapat eddigi egyetlen pontját idén, pont nálunk, pedig tavaly pont ő még futamgyőzelmet is ünnepelhetett a legendás csapattal. A ma már nem versenyző, hanem az olasz SKY csatornánál szakkommentátor és riporteri minőségében tevékenykedő Villeneuve sem rejtette véka alá veretes véleményét kérdésünkre.

Villeneuve sem rejtette véka alá véleményét kérdésünkre

 

- A Forma-1 rengeteget változott. A Williamsből kihalt a lélek. Ezt a csapatot korábban a versenyzés a versengés hajtotta előre, ma meg már csak az üzlet. Nem látom azt, hogy a jövőben ismét a győzelem útjára léphetnének, ami szörnyű, hiszen remek emberek dolgoznak a csapatnál, és a Williams nagyszerű múlttal rendelkezik - így Jacques.

Aktív versenyzőként Jacques Európában rendre a versenyeken saját lakókocsijában töltötte el az edzések, versenyek közötti üresjáratokat, még Bernie Ecclestone is kifejezetten mérges volt rá, amiért nem szolgálta ki a rajongókat, autogrammal, közös képpel. Legközelebb talán David Coulthard állt hozzá, akivel mai napig is elcsevegnek. Volt csapattársával, Damon Hill-el is rendezte a viszonyát, és ma már szép emlékként maradt meg benne az utolsó nagy csatájuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!