Lóerő

2014.05.12. 14:20

Tekertek a sereggel

Balatonkenese - Két nap alatt kerülte meg két keréken a Balatont a Tekerj a sereggel! névre keresztelt honvédségi biciklitúra mintegy 270 lelkes résztvevője.

Szabó Péter Dániel

Szombaton és vasárnap a katonák mellett sok civil is kerékpárra pattant, csatlakozva a túrázókhoz. A programon részt vett többek között Siklósi Péter, a Honvédelmi Minisztérium helyettes államtitkára, valamint Juha Pallaspuro ezredes, finn véderő attasé is, közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) sajtóosztálya.

A kerékpártúra résztvevőinek egy csoportja a vasárnap reggeli balatonkenesei rajtot követően (Fotó: Szabó Péter Dániel)

 

Szombaton reggel Keszthelyről indultak a biciklisek, majd egy balatonkenesei éjszaka után vasárnap a déli parton kerékpározva érkezett vissza a csapat a rajtállomásra. A Balaton körüli kerékpár-úton a résztvevők számára frissítőpontokat és ingyenes kerékpárjavítást biztosítottak a szervezők, külön rendőri biztosítás azonban nem volt. A HM és a Magyar Honvédség szervezésében először 2012 tavaszán hirdették meg a tókerülő túrát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!