Lóerő

2015.07.23. 15:42

Finn váltja a finnt? - A nyár végén történhet meg csak a bejelentés

A múlt héten felkavarta az állóvizet a legmérvadóbb olasz sportnapilap cikke, mely szerint a Ferrari megállapodott a Williams csapattal arról, hogy fizet azért, hogy Valtteri Bottast elengedje a csapat a Ferrarihoz a 2016-os szezontól kezdve.

PLT-információ

Ez alapján a finn pilóta honfitársát, Kimi Raikkönent cserélné le a maranellói gárdánál. A felek azonban egyelőre mindent tagadnak, így ha várható is bejelentés, az majd csak a nyár végével történhet meg.

Raikkönen korábban bejelentette, hogy amennyiben nem versenyezhet a Ferrarinál, akkor inkább visszavonul. Ez tehát Forma-1-es karrierje végét jelentheti az újdonsült apuka számára. Ez a váltás ráadásul felkavarja az állóvizet a pilótapiacon is. Sokan Nico Hülkenberget várják vissza a Williamshez. A német mellett még Felipe Nasr és Jenson Button neve is felmerült.

A finn autóversenyző, Valtteri Bottas 2014-ben a világbajnoki pontversenyben a 4. helyet szerezte meg 186 ponttal. Fotó: Amber PR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!