Lóerő

2016.09.08. 13:01

Száznegyvenen keresték az utat a volán mögött

Veszprém, Ajka, Pápa - A hétvégén hatodik alkalommal is megrendezték az év egyik legnagyobb megyei autós tájékozódási túraversenyének számító Marsal Trophyt.

Heffler Péter

Szombaton száznegyven autós részvételével tartották a VI. Marsal Trophyt, melyen egy közel száznegyven kilométeres útvonal várt az indulókra, akiknek nemcsak leautózniuk kellett az előírt távot, hanem a helyes itineren haladva minden szakaszon több ügyességi feladatot is meg kellett oldaniuk. Így a szerte az egész megyét bejáró futam értékelésébe az állomásokon kapott pontok is beszámítottak.

Idén rekordszámú nevezővel rendezték meg a VI. Marsal Trophyt

A mezőny szombat reggel rajtolt Pápáról, Ajkáról és Veszprémből, hogy aztán késő délután megérkezzenek az ajkai a célállomáshoz, ahol a három rajthely szerint külön rangsorolták az autósokat, akiket az eredményhirdetésig idén is érdekes programokkal igyekeztek szórakoztatni a szervezők. Így kézműves-foglalkozások, KRESZ-totó, baleset-megelőzési bemutatók, illetve még külön gyerekprogramok is voltak.

Az SR Sport Egyesület versenyzője, Mulicz László nemcsak kategória-, hanem abszolút sikert is ünnepelhetett
Fotó: archív, SR Sport Egyesület

Azonban természetesen a hangsúly a futamon volt, melyet a veszprémi SR Sport Egyesület versenyzője, Mulicz László teljesített a legprecízebben.

- Nem is gondoltam volna, hogy ilyen jó eredménnyel végezhetünk. A nap elején úgy készültünk, hogy az elmúlt két év eredményét legalább szeretnénk hozni, vagy, ha lehet, jobbat, hiszen már kétszer lettünk harmadikak - kezdte a győztes. - Voltak egyértelműen könnyű feladatok, míg voltak, amelyek csak annak tűntek, és akadtak beugratósak is, amikbe, mint a végén kiderült, sokan belefutottak és rontottak. A végére viszont egy igen testhezálló feladat várt minket, hiszen egy rutinpályát kellett teljesíteni egy kombi Opellel, amihez egy vízzel teli lavórt adtak. Itt a lényeg az volt, hogy autózás közben a víz nem folyhatott ki a lavórból. A cél után, az eredményhirdetésre várva egyre biztosabb voltam benne, hogy elöl végezhetünk, de az első helyre azért nem számítottam. Mint egy kisiskolás, aki kitűnőt kapott az évzárón, úgy örültem - tette még hozzá Mulicz László.

A VI. Marsal’ Trophy végeredménye:

Veszprém-Ajka: 1. Mulicz László, 2. Olma Frigyes, 3. Szabó Zsolt, 4. Darida Róbert, 5. Frankó Marianna, 6. Szalai Rebeka, 7. Besán János, 8. Beszerdik Beáta, 9. Németh Tibor, 10. Fülöp Adrienn

Pápa-Ajka: 1. Katona Elemér, 2. Pirity Andor, 3. Sipőcz Gyula, 4. Varga Tamás, 5. Bours Kft. Team2, 6. Sebők Daniella, 7. Tar Krisztián, 8. Dunai Zoltán, 9. Pfujd Károly, 10. Reikort Dávid

Ajka-Ajka: 1. Simon László, 2. Gerencsér Tamás, 3. Illés Lajos, 4. Braun Tamás, 5. Holtai András, 6. Fertig József, 7. Kaufmann Pál, 8. Fertig Alexandra, 9. Szabóki Sándor, 10. Bencsics Viktória

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!