oldtimertúra

2019.10.06. 07:00

A múlt értékei gazdagabbá tesznek – Bakonybélbe érkezett a Jákó Klub Egyesület

A hétvégén Bakonybélbe érkezett a Jákó Klub Egyesület idei oldtimertúráján részt vevő 50 jármű és annak személyzete; a vendégeknek a Hotel Bakony és a polgármesteri hivatal adott lehetőséget a találkozásra.

Juhász-Léhi István

A túra befejezéseként vasárnap járműkiállítás is volt a közösségi ház előtt, lehetőség a búcsúi szentmisére, illetve más programokon való részvételre. A mise után Bakonybél polgármestere, Márkus Zoltán és Takács Szabolcs kormánymegbízott köszöntötte a túra résztvevőit.

Takács Szabolcs elmondta, Veszprém megyeiként mindannyian büszkék arra, hogy a Jákó Klub Egyesület szervezésében – külön köszönetet mondva Gerdenics Jánosnak – ilyen nagyszabású rendezvénynek adhatnak otthont.

– Nemcsak a résztvevőknek öröm, hogy egy festői környezetben autózhattak, motorozhattak, hanem mindazoknak is, akik az önök szenvedélyének köszönhetően remek állapotban lévő, gyönyörű gépeket láthattak végigvonulni a megye útjain – fogalmazott a kormánymegbízott.

Gratulált ahhoz is, hogy ezt a jó hangulatú találkozót sikerült egyben egy komoly téma köré szervezett mondandóval megtölteniük, hiszen idén – rendhagyó módon – a balesetekről, az újraélesztésről, a defibrillátorok használatáról is szó esett a rendezvényen.

Takács Szabolcs büszke arra, hogy ilyen nagyszabású oldtimer rendezvénynek adhatnak otthont a megye lakói
Fotó: kormányhivatal

Úgy vélte, a biztonságos közlekedésen túl is van üzenete minden egyes oldtimertalálkozónak, mégpedig az, hogy a múlt értékeinek tiszteletben tartása gazdagabbá és boldogabbá teszi a jelenünket.

Takács Szabolcs elmondta azt is, hogy Bakonybél település vezetése az elmúlt években bebizonyította, hogy nemcsak képes természeti kincseinek védelmére, megőrzésére, de mindig nyitott az olyan közösségformáló kezdeményezésekre, amelyek pozitív irányt adnak a település fejlődésének, elősegítve azt, hogy ne csak az ide látogató turisták csodálkozzanak rá a természeti és épített környezet szépségeire, ne csak megfelelően magas színvonalon, felújítva mutathassuk be helyi kincseinket, de az itt lakók is megtalálják a boldogulásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!