Lombard Pápa

2011.08.08. 19:04

Debütált a csatár

Pápa - Lovrencsics Gergő első élvonalbeli gólját és egy páros váratlan csatáját hozta szombaton a Lombard-Kaposvár összecsapás, amelyen végül a pápaiak diadalmaskodtak 1:0-ra.

Sikos Gábor

A szezon során másodszor dübörgött a Perutz stadionban a Szép volt, fiúk! rigmus, és a drukkerek tolongtak a lelátó alján, hogy pacsizhassanak kedvenceikkel a Kaposvár ellen megnyert meccs után. Kijárt a dicséret a hazaiaknak, hiszen ha gólarányban  nem is, de játékban mindenképpen magabiztosan felülmúlták ellenfelüket. Az ötletes csapatjátékot ezúttal is remek egyéni megoldások, villanások fűszerezték.

Ferenczi István lefordulása, Marics löketei vagy Quin- tero okos csavarása is gólt ért volna, ám a különbséget ezúttal Lovrencsics Gergő jelentette a két csapat között.
A Pécsről igazolt fiatal támadó élete első NB I-es gólját szerezte.
 
- Nagyon nehéz mérkőzésre számítottunk, és ezt is kaptuk. Igaz, valamelyest magunknak tettük nehézzé a végét. Az első félidőben sok helyzetünk volt, amiből egyet sikerült gólra váltanunk, a másodikban is volt két-három százszázalékos ziccerünk, amik viszont kimaradtak. A végére, úgy érzem, kicsit elfáradt a csapat, ezért a Kaposvár feljebb tudott jönni, de szerencsére megvan a három pont  értékelt röviden a győztes gól szerzője, aki szerint az élvonalban könnyebb dolga van, mint a másodosztályban.


 
- Itt sokkal könnyebb játszani, nagyobb területem van. Tavaly a Pécs ellen mindenki beállt védekezni, itt viszont támadnak is rendesen az ellenfelek, és így én is könnyebben tudok érvényesülni. Valamilyen szinten volt bennem egy kis görcsösség amiatt, hogy az első fordulókban nem sikerült betalálni, hiszen minden csatár szeretne gólt lőni. Az első három fordulóban a gólpasszok terén jeleskedtem, most szerencsére eredményes voltam - mondta boldogan Lovrencsics a lefújást követően.

A gól mellett volt a találkozónak még egy érdekessége. Ugyanis nem fogadtak volna sokan arra előzetesen, hogy az összecsapás legnagyobb párharcát Tóth Gábor és Milan Perics fogja vívni egymással. Egyrészről a pápai védőre eddig jobbára csak csereként számított idén a tréner, míg a Rákóczi támadója spanyol próbajátéka miatt kerülhetett volna ki a kezdőből. Sisa Tibor azonban nem pihentette a Videoton ellen duplázó csatárát, rögtön pályára küldte, pedig nem sokkal a kezdés előtt érkezett. Sisa szerint, ha egy olyan játékos vállalja a szereplést, aki az előző fordulóban remekelt, azt kötelessége betenni a kezdőbe. A páros összecsapásaiból végül a pápai játékos jött ki győztesen.
 
- A mérkőzés előtti taktikai értekezleten tudtam meg, hogy játszani fogok - kezdte értékelését Tóth Gábor. - Igazából véletlen volt, hogy rám jutott Perics. Az első félidőben végig a jobb oldalra nyitott, így én találkozhattam vele a legtöbbet. A második félidőben már az edző is mondta, hogy figyeljek rá, de aztán kikerült szélre, így már nem elsősorban az én gondom volt. A végére szerintem kicsit el is fáradt, ami miatt lecserélték. Nem volt egyszerű tartani.  A kaposváriak első számú csatára gyors, erős és jól cselez. Volt néhány necces szituáció vele a mérkőzésen  - mondta a fiatal hátvéd, aki így nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Pápa az idei bajnokságban immáron harmadik meccsét hozza le kapott gól nélkül.


 
 

Szombat este egyedül az észt válogatott Sander Puri nyújtott kevesebbet a vártnál a pápaiaktól. Véber György szerint ez nem meglepő, hiszen Puri volt az, aki legkésőbb csatlakozott a kerethez, ezért még türelmesnek kell lenni vele, míg összecsiszolódik a társakkal. A tréner szerint ezzel nem is lesz probléma, és rövid időn belül a csapat egyik erőssége lesz majd a támadó. Ezt látszik alátámasztani az a tény is, hogy ismét meghívót kapott országa válogatottjába, és Törökország ellen játszhat szerdán barátságos mérkőzést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!