Lombard Pápa

2012.11.15. 07:31

Melyik arcát mutatja a Lombard?

Pápa - Most éppen melyik arcát mutatja a pápai focicsapat? - talán ez a legfontosabb kérdés a Lombard_Diósgyőr élvonalbeli labdarúgó-mérkőzés előtt. Az NB I 15. fordulójának nyitómérkőzését pénteken 17 órától rendezik meg a Perutz stadionban.

Polgár Tibor

Szép győzelmek és váratlan pontvesztések szegélyezik a Lombard Pápa útját a jelenlegi pontvadászatban. A csapat képes magabiztos játékkal legyőzni a nagy rivális Haladást egy vérbeli presztízscsatán, majd a következő játéknapon kritikán aluli teljesítményt mutatva vereséget szenved a sereghajtótól. Érdekes helyzet ez, hiszen amikor már azt hinné a szurkoló, hogy Zsivóczky Gyula legénysége megindul felfelé a tabellán, egy nem várt eredmény alaposan lelombozza kedélyeket.

Bár, ha jobban szemügyre vesszük, mostanában "csak" az idegenbeli fellépéseikkel akad gondjuk a pápaiaknak, hiszen a Lombard-fiúk a legutóbbi négy hazai bajnokijukból hármat megnyertek, és a Pécs elleni elveszített  mérkőzésen is jobban játszottak a vendégeiknél.

Tehát a Perutz stadionban nem kell félteniük a sárga-feketéket a Pápa-drukkereknek, akik pénteken joggal várhatják kedvenceiktől a miskolciak két vállra fektetését.
 
- Tény, mostanában eléggé hullámzó a teljesítményünk, sajnos még nincs teljesen kész a játékunk, ami leginkább annak köszönhető, hogy a felkészülés során és a szezon közben is sok sérülés nehezítette a dolgunkat. Benne vannak a hullámvölgyek a játékunkban, ezért is fontos, hogy jobban koncentráljunk a mérkőzéseken - nyilatkozta lapunknak Tóth Bence, a Lombard Pápa játékszervezésért felelős középpályása.

Kérdésünkre elmondta, véleménye szerint nem abban kell keresni a siófoki kudarc okát, hogy a csapat "jóllakott" volna a Haladás legyőzésével.
 
- Nagy probléma lenne, ha egy győztes rangadó után kiengedtünk volna. Siófokon is mindent megtettünk a sikerért, csak éppen hiányzott a játékunkból a győzelemhez szükséges plusz. Pontosabban kellett volna játszanunk. Kiadtunk magunkból mindent, és ez a Balaton partján ennyire volt elég. Természetesen a pénteki meccs előtt kielemezzük a Diósgyőr játékát is, de legfőképpen magunkra figyelünk, hiszen ha jól futballozunk, akkor hazai pályán bárki ellen képesek vagyunk nyerni. Viszont, ha rosszul játszunk, akkor bárki ellen ki is tudunk kapni. Támadásban mindenképpen pontosabbnak kell lennünk és több helyzetet kell kialakítanunk - hangsúlyozta Tóth Bence.

A Lombard a tizenharmadik, míg a Diósgyőr a nyolcadik pozícióból várja a péntek délutáni összecsapást  a két csapatot három pont választja el egymástól a tabellán.

 


 

DVTK: merész célok, nyeretlen széria

Diósgyőrben a 2012/2013-as szezon előtt merész célokat fogalmaztak meg a vezetők: a csapattól az első hat hely valamelyikének megszerzését várják. A jónak mondható bajnoki rajt után a miskolciak már a dobogóról és a nemzetközi kupaindulásról kezdtek el beszélni, azonban az utóbbi fordulók sikertelensége valószínűleg kijózanította a DVTK-szurkolókat. A Diósgyőr az utolsó négy bajnokiján nyeretlen maradt, ráadásul Sisa Tibor tanítványai idegenben még nem hagyhatták el győztesen a pályát a jelenlegi bajnokságban.

Ezek is érdekelhetik