Lombard Pápa

2014.04.25. 11:30

Átkot törne a pápai együttes

Pápa - A kiesés elől menekülő MTK vendégeként folytatja szereplését az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban a középmezőnyhöz tartozó Lombard Pápa futballcsapata szombaton 16 órától.

Polgár Tibor

A Hidegkuti Nándor Stadionban sorra kerülő mérkőzésen a hazai lábakat nyomja majd a nagyobb tét, hiszen a télen jócskán megerősített budapesti kék-fehérek a tabella hátsó felének veszélyzónájában, a 13. helyen tanyáznak. Garami József tanítványait mindössze három pont választja el a már kiesést jelentő 15. pozíciótól, és ugye ez a különbség egy vereséggel, illetve a riválisok egy-egy győzelmével rögtön el is tűnik.

Ezzel szemben a Lombard Pápa 30 ponttal a zsebében tisztes távolságból figyeli a kiesés elleni küzdelmet a táblázat 10. helyéről. Jelen állás szerint a bakonyaljaiak számára az lehet a legfontosabb célkitűzés, hogy további pontokat gyűjtögetve az utolsó forduló után az első tíz között végezzenek. Ehhez persze idegenbeli győzelmekre is szüksége lesz Tóth Bálint legénységének, márpedig a sárga-feketék legutóbb 2013. szeptember 20-án tudták vendégként megszerezni mindhárom pontot. A pápaiaknak bizony lenne miért revansot venniük aktuális ellenfelükön, ugyanis az NB I-ben még sosem győzték le az MTK-t. Sőt, a két együttes eddigi 11 élvonalbeli bajnokijából tízet megnyertek a fővárosiak, egy alkalommal pedig döntetlen született. Tavaly ősszel 2:0-s sikerrel távoztak a kék-fehérek a Perutz Stadionból, ráadásul a Lombard számára rendkívül balszerencsésen alakuló mérkőzésen Griffiths piros lapot kapott. Persze minden sorozat megszakad egyszer, ráadásul a bakonyaljaiak az idei szezonban pontot szereztek Debrecenben és Székesfehérváron is, ebből kiindulva pedig képesek lehetnek győzni a Hidegkuti Nándor Stadionban.

A csapat védelmének (feketében Szűcs) valószínűleg az MTK otthonában is fontos feladata lesz (Fotó: Penovác Károly)

- Nagyon nehéz mérkőzésre számítunk az MTK ellen, szombati ellenfelünknek minden egyes pont rendkívül fontos a bennmaradásért folytatott küzdelemben - hangsúlyozta Kulcsár Kornél, a Lombard Pápához télen kölcsönbe érkező középpályás. - Nyilván győzelemre lenne leginkább szükségük. Biztos vagyok benne, hogy mindenáron le akarnak minket győzni. Természetesen mi sem feltartott kézzel megyünk majd ki a pályára, szeretnénk három ponttal megerősíteni a helyünket a középmezőnyben. Személy szerint előzetesen nem egyeznék ki a döntetlennel, úgy vélem, meg tudjuk verni az MTK-t - fűzte hozzá a 22 esztendős futballista. Mint mondta, a kedvező pozíciójuk ellenére egyáltalán nem nyugodhatnak meg, fél szemmel figyelik a mögöttük lévő csapatokat is.

Mindenesetre Kulcsár Kornél reális célnak nevezte az első tíz hely valamelyikének megszerzését. Kérdésünkre elárulta, gyorsan beilleszkedett a Lombard közösségébe, amit jelentősen megkönnyített, hogy több baráttal, ismerőssel is találkozott az öltözőben. Jól érzi magát Pápán, a folytatásról pedig nyáron ül majd tárgyalóasztalhoz az illetékesekkel addig is igyekszik a maximumot nyújtani.

Közös megegyezéssel elváltak egymástól a Lombard Pápa és Dlusztus András útjai - tudtuk meg Szemán Györgytől, klubigazgatótól. A védő hosszú ideje sérüléssel bajlódott, június óta betegállományban volt, és idén júliusban amúgy is lejárt volna a szerződése. Mint ismert, a Dlusztussal szembeni tartozása miatt az MLSZ fegyelmi bizottsága nemrég kizárta az átigazolásokból a Lombardot. A felek rendezték a vitás ügyeiket is, így a pápaiak szerződtethetnek játékosokat.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!