Lombard Pápa

2014.04.14. 10:30

Az egy pontra mindenképpen rászolgált a Pápa

Pápa - Az NB I 24. fordulójában tovább gyarapította a pontjai a számát a Lombard Pápa élvonalbeli labdarúgócsapata, amely így újabb lépést tett azért, hogy a végelszámolásnál a tabella első tíz csapat között legyen.

Polgár Tibor

A bravúrosnak is nevezhető székesfehérvári pontszerzésüknek köszönhetően a bakonyaljaiak egy helyet javítottak a fordulót megelőző pozíciójukon, így jelenleg a táblázat 9. helyét foglalják el 30 ponttal. Ráadásul talán még hiányérzetük is lehet a Lombard-fiúknak a Videotonnal vívott mérkőzéssel kapcsolatban, hiszen két alkalommal előnybe kerültek a magyar szinten az egyik legjobb lehetőségekkel rendelkező csapat stadionjában. Persze - főleg a második félidőben - nehéz pillanatokat is át kellett vészelniük a pápaiaknak, de meccslabdájuk nekik volt a legvégén, ám Sekour lábában maradt a győztes találat. Összességében Tóth Bálint legénysége az egyik pontra rászolgált a Sóstói Stadionban.

- Bebizonyosodott, nem csak a kincstári optimizmus beszélt belőletek, amikor a meccs előtt úgy fogalmaztatok, meglepetésre készültök a Videoton otthonában.

- Tisztában voltunk vele, hogy képesek lehetünk megfogni a nem túl jó formában lévő Vidit - nyilatkozta lapunknak Németh Milán, a Lombard Pápa csupaszív védője. - Ettől függetlenül persze egyáltalán nem számítottunk könnyű mérkőzésre. Ugyanakkor lehetetlen nem létezik, ezért nyerni mentünk Fehérvárra, és nagy akarattal vetettük bele magunkat a küzdelembe. Nem titok, a szezon végén az első tízben szeretnénk zárni, ehhez pedig bravúrokra is szükségünk van.

- Változatos, a második félidőre pedig igencsak élvezetes játék alakult ki a pályán.

- Az első tíz perc rendkívül nehéz volt számunkra, nagyon nekünk rontottak a hazaiak. Azonban a vezető gólunkkal sikerült megfognunk őket, mi is megnyugodtunk, és kézben tartottuk az első félidőt. A második játékrész elejét ismét megnyomta a Videoton, és talán túlzottan is magunkra húztuk a fehérváriakat. Végül szerencsére sikerült kiharcolnunk az egyik pontot.

A sárga mezes pápaiak remekül harcoltak Székesfehérváron, az egy ponttal megerősítették helyüket a tabella középmezőnyében (Fotó: Penovác Károly)

 

- Külön meg kell említeni az első gólotokat, ami tankönyvbe illő támadás végén született meg.

- Sokat gyakorolunk különféle támadási variációkat, nagy hangsúlyt fektetünk a sokpasszos összjátékra, a labdatartásra. Mindez nagyban hozzájárult ahhoz, hogy egy ilyen szemre is tetszetős akció végén juttattuk a kapuba a labdát.

- Ennek a támadásnak a sikerénél kulcsszereped volt, hiszen te adtad a gólpasszt.

- Igyekeztem minél pontosabban a kapu elé tenni a labdát úgy, hogy a kapus és a védők se tudják azt elérni. Éreztem, hogy középen érkezik egy csapattársam, és végül Arsic meg is zörgette a hálót.

- A fordulás után kétszer is egyenlítettek a vendéglátóitok, de ti nem zuhantatok össze, higgadtak maradtatok.

- Folyamatosan bíztattuk egymást, legalább egy pontot mindenképpen haza akartunk vinni. Egyébként is jellemző ránk, hogy mindig figyelünk egymásra, ha valaki fáradtabb vagy esetleg rosszabb napot fog ki, igyekszünk kisegíteni. Egy nagy baráti társaságot, tulajdonképpen egy nagy családot alkotunk, ami rendkívül fontos a sikeres szereplés érdekében.

Sokat jelentenek a rutinos játékosok

Tóth Bálint, a Lombard Pápa vezetőedzője a mérkőzést követő sajtótájékoztatón külön kiemelte Goran Maricot, akit elsősorban mentalitása miatt dicsért. Ezzel kapcsolatban Németh Milán elmondta, sokat számít a csapat számára a rutinos támadó jelenléte, de szerencsére több hasonló játékos is van a pápai keretben. Elég csak kapusunkra, Szűcs Lajosra gondolni, aki igazi vezér. Csapatkapitányunk olyan egyéniség, akinek bíztatása, bátorítása, elképesztő rutinja ösztönzőleg hat ránk, és ebből mindannyian erőt tudunk meríteni - fogalmazott Németh Milán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!