Lombard Pápa

2014.04.28. 10:25

Helyükön maradtak a pápaiak

Pápa – Ugyan vereséggel hagyta el az MTK stadionját a Lombard Pápa első ligás labdarúgócsapata az NB I 26. fordulójában, azonban a bakonyaljaiak továbbra is a 10. helyen maradtak.

Polgár Tibor

A sárga-feketék előző két bajnokijukat elveszítették, de a riválisok eredményeinek köszönhetőn nem csúsztak hátrébb a táblázaton, és a már kiesést jelentő 15. pozíciótól is még mindig megnyugtató, hétpontos távolságra vannak. Szűcs Lajosék 30 pontot szereztek 26 játéknap alatt, a 2013/2014-es szezonból pedig már csak négy forduló van vissza. Tehát ha valami csoda folytán nem kezdenek el zsinórban mérkőzéseket nyerni a mezőny hátsó felében található csapatok, akkor már a jelenlegi pontszáma is biztos bennmaradást érhet a Lombard számára. Persze a pápai futballisták – sportemberek lévén – nyilván szeretnének minél előrébb végezni, és ha az idény végén sikerülne az első tíz hely valamelyikét megcsípniük, az már a klub fennállásának legjobb NB I-es helyezését jelentené.

Ennek eléréséhez nagy lépést jelentett volna egy újabb győzelem, ezért is lehetett különösen csalódott az MTK elleni vereség után Tóth Bálint vezetőedző. A Lombard Pápa szakvezetője elsősorban hozzáállással kapcsolatos, mentális okokban látta a szombati kudarc okát. Mint mondta, úgy érezte, ezen a mérkőzésen csupán edzőpartnerek voltak a kiesés elől menekülő budapesti kék-fehérek számára. Úgy fogalmazott, a szombaton látott Pápa csak papíron volt az ő csapata, a játékosai teljesítményét pedig minősíthetetlennek nevezte. Ugyanakkor Tóth Bálint utálást tett rá, hogy a rossz produkciónak olyan okai is vannak, amikért nem a labdarúgók és nem a szakmai stáb tagjai a felelősek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!