Lombard Pápa

2014.05.02. 13:05

Az éllovas érkezik a Pápához

Pápa - A bajnoki címre törő, listavezető Debrecennel mérkőzik a Lombard Pápa élvonalbeli labdarúgócsapata a Perutz Stadionban vasárnap 18.30-tól az NB I 27. fordulójában.

Polgár Tibor

A bajnokságot sokáig magabiztosan vezető hajdúságiak az utóbbi időben kisebb hullámvölgybe kerültek - három meccsen két pontot szereztek - , így a nyomukban lévő, második helyezett Győri ETO-nak sikerült három pontra megközelítenie az éllovast. Azonban az előző fordulóban már visszatalált a siker útjára a DVSC, miután 5:0-s örömfocival lemosta a pályáról a Kecskemétet. Kondás Elemér tanítványai minden bizonnyal Pápára is győzni érkeznek, hiszen ahhoz, hogy a vezető pozíciójukat a szezon végéig megőrizzék, nem nagyon engedhetnek meg maguknak újabb pontvesztéseket.

Jelenleg úgy tűnik, a Lombard helyzete már jóval kevesebb izgalmat tartogat: ugyan a sárga-feketék az előző két bajnokijukat elveszítették, de a riválisok eredményeinek köszönhetőn maradtak a tabella 10. helyén. A már kiesést jelentő 15. pozíciótól még mindig megnyugtató, hétpontos távolságra vannak, és ha a hátralévő négy bajnokin ne adj Isten nem is sikerülne gyarapítaniuk a pontjaik számát, a most a nevük mellett található 30 egység valószínűleg bennmaradást érhet számukra.

Persze a bakonyaljaiak biztosan szeretnének minél előrébb végezni, az első tíz hely valamelyikének a megszerzése pedig a Lombard Pápa fennállásának legjobb NB I-es helyezését jelentené. Ennek elérésére meg is van az esélyük, ugyanis a Debrecen után egy középcsapattal (Kecskemét), majd alsóházi együttesekkel (Paks, Újpest) meccselnek Tóth Bálint fiai. Király Botond, a pápaiak fiatal középpályása különösen jó hangulatban készülhet a vasárnapi összecsapásra, hiszen a tehetséges futballista hét közben két gólt szerzett az U-20-as válogatottban a Moldova ellen 6:0-ra megnyert mérkőzésen.

A pápai együttes ősszel meg tudta lepni a bajnoki címre pályázó debrecenieket. Most hazai pályán próbálkozhat hasonlóval (Fotó: Penovác Károly)

 

- Nagyon jó meccset játszottunk, végig mi uraltuk a játékot. Emellett fontos volt, hogy amiket a mester kért tőlünk, azokat viszontlátta a pályán. Az első gólom egy letámadás eredménye volt, aminek köszönhetően labdát szereztem, kapura törtem, majd értékesítettem a ziccert. A második találatomnál középen érkeztem egy jobb oldali beadásra, és szerencsére sikerült ismét megzörgetnem a hálót - elevenítette fel megkeresésünkre a szép emlékű találkozót Király Botond, aki ezt követően kitért csapata soron következő bajnokijára is. Mint mondta, roppant nehéz meccsre számít a Debrecen ellen, mivel aktuális ellenfelüknek nagyon kellenek a pontok a bajnoki címhez.

- Biztosan nagyon motiváltak lesznek a DVSC játékosai, de mi is legalább annyira elszántan lépünk majd pályára. Nem szabad megijednünk az éllovastól, bátran kell futballoznunk. Ősszel sikerült tőlük pontot rabolnunk, ráadásul akkor kétgólos hátrányból álltunk talpra. Azon a meccsen a debreceni védelem mögé történő mélységi befutásainkkal sok borsot törtünk a hajdúságiak orra alá, és ezzel a fegyverünkkel most is megnehezíthetjük ellenfelünk dolgát - mutatott rá a 19 esztendő labdarúgó.

Egyébként egy igencsak jó hírt is kapott a héten a pápai futballklub, ugyanis a Magyar Labdarúgó Szövetség Elsőfokú Licencadó Bizottsága már az első ülésén megadta a 2014/2015-ös bajnoki évadra szóló nemzeti első osztályú licencet a Lombard csapatát működtető társaságnak.

Családbarát lesz a vasárnapi meccs

Az NB I-es bajnokikat közvetítő sporttelevízió és a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a mérkőzések családi eseménnyé, kulturált szórakozássá tételének jegyében ebben a szezonban is családbarát meccseket szervez. A 27. fordulójában a Lombard Pápa és a Debrecen találkozóját jelölte családbarát mérkőzésnek az MLSZ. Ennek keretein belül, ha felnőtt és családtag gyermek együtt érkezik a mérkőzésre, tombolajegyet kapnak, mellyel fődíjként egy 250 ezer forint értékű családi hétvégét nyerhetnek. Emellett a találkozó szünetében értékes nyereményekkel díjazott tizenegyes-rúgó versenyt is rendeznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!