Lombard Pápa

2014.05.05. 11:45

Érhetetlen összeomlás - Rossz szériába csúsztak bele a pápaiak

Pápa - Sokáig nem volt benne a pakliban a Lombard Pápa NB I-es labdarúgócsapatának vasárnapi bajnokiján, hogy a bakonyaljaiak kiütéses vereséggel zárják az éllovas elleni meccsüket.

Polgár Tibor

A két félidő közti szünetben talán még egy nagyobb bravúr elérésében is reménykedtek a pápai szurkolók, hiszen az olykor bíztató játékot produkáló kedvenceik nem sokkal az első félidő vége előtt Griffiths szép fejese révén kiegyenlítették egygólos hátrányukat. Aztán a fordulás után szűk tíz perc alatt két gólt is ajándékozott a listavezetőnek a Lombard, innentől pedig már csak a vereség mértéke lehetett kérdéses a hazaiak számára.

Úgy tűnt, ezen a meccsen még az ág is a hazaiakat húzta, akiket a ritkán látható védelmi hibák mellett egy-egy tizenegyes, kiállítás és sérülés is sújtott. A második játékrész közepére teljesen összeomlott a Lombard Pápa. Rossz belegondolni, milyen eredmény születik akkor, ha Szűcs Lajos ezúttal nem mutatja be a szokásos bravúrjait a kapuban.

Tóth Bálint, a Veszprém megyei sárga-feketék vezetőedzője érthetően nem volt túl boldog a mérkőzést követő sajtótájékoztatón. Mint mondta, a szünetben ő sem gondolta volna, hogy ilyen csúfos véget ér a meccs, azonban a második félidő elején tönkretettek maguknak mindent.

A sárga mezes pápaiak a vendég debreceniek előnyét először kiegyenlítették, de később kaptak még négy találatot az alföldiektől (Fotó: Penovác Károly)

 

- Ezenfelül kicsit önkritikusnak is kell lennem. Bevallom, egy kicsit én is benne vagyok ebben a vereségben, mert a három belső védős játékunk ma nem klappolt. Amikor meg váltottam, már késő volt - ismerte el a Lombard tapasztalt trénere, aki ettől függetlenül több futást, több agresszivitást várt a csapatától. - Még nem biztos a bennmaradásunk, de mindenki azzal van elfoglalva, hogy számolgat. Ezt egyáltalán nem tartom jónak, mert a számolgatásnak az lesz a vége, hogy az utolsó körben ki-ki meccset fogunk játszani az Újpesttel. Bár nagyon remélem, hogy nem lesz igazam - fűzte hozzá Tóth Bálint.

A Lombard Pápa a legutóbbi négy bajnokiján mindössze egy pontot szerzett, és visszacsúszott a tabella 11. helyére. A már kiesést jelentő 15. pozíció még mindig hétpontnyi távolságra található Szűcs Lajoséktól, az NB I 2013/2014-es szezonjából pedig csupán három forduló van vissza. Nyilván egyik edző sem szereti, ha túlságosan megnyugszik és kienged a csapata, de azért az a csoda kategóriájába tartozna, ha a pápaiaknak a jelenlegi helyzetükből sikerülne kiesniük az élvonalból. Elég csak arra gondolni: ahhoz, hogy a 15. helyen álló Mezőkövesd megelőzze a Lombardot, Véber György legénységének már nem szabad kikapnia, miközben még a Péccsel, a Videotonnal és Győrrel játszanak. Egy jó formában lévő Pápának sokkal inkább előre kellene tekintgetnie, ugyanis a 8. pozíciótól három ponttal vannak lemaradva. Az első tíz hely valamelyikének a megszerzése pedig a Lombard fennállásának legjobb NB I-es helyezését jelentené. Tóth Bálint tanítványai legközelebb Kecskeméten végérvényesen lezárhatják a bennmaradás kérdését, egyúttal nagy lépést tehetnek a középmezőny eleje felé.

Születésnap és ünnepi köszöntések

A Lombard Pápa- Debreceni VSC bajnokit ünnepi pillanatok vezették fel. Kassai Viktor játékvezető kezdő sípszava előtt a 60. születésnapját ünneplő Szemán György klubigazgatót Bíró Péter tulajdonos és dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott, országgyűlési képviselő köszöntötte. Díjat kapott Müller Rajmund, a Pápai Egyesített Labdarúgó Club (PELC) U-17-es csapatának futballistája, akit március hónap legjobbjának választottak. Áprilisban ezt a kitüntető címet Pintér Erik, a PELC U-14-es gárdájának labdarúgója érdemelte ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!