Lombard Pápa

2014.06.23. 14:10

Itt a nyári futballrajt

Pápa - Megkezdte a felkészülést az első osztályú labdarúgó-bajnokság 2014/2015-ös szezonjára az immár Mátyus János vezetőedző által irányított Lombard Pápa hétfőn délelőtt.

Polgár Tibor

Az első edzésen 14 mezőnyjátékos és három kapus vett részt, számukra másfél órás gyakorlást vezényelt Mátyus János és Balogh László pályaedző.

Az NB III-as REAC-tól érkező új tréner hatalmas lehetőségnek tartja, hogy ilyen fiatalon, 39 évesen élvonabeli csapatot vezethet. Szemán György, a Lombard klubigazgatója elmondta, Bíró Péter tulajdonos már többször bebizonyította, hogy bátran nyúl az ambiciózus, fiatal edzőkhöz, és ezt az irányvonalat követte Mátyus János kinevezésénél is. Ugyanakkor a vezetőedző mellett új játékosokra is szükség lesz a Perutz Stadionban, mivel az előző pontvadászat befejezését követően sokan távoztak Pápáról.

Amint arról korábban már beszámoltunk, Németh Milán, Eszlátyi István, Orosz Márk, Présinger Ádám és Nagy Sándor is búcsút intett a Lombardnak, mostanra pedig biztossá vált, hogy Lazar Arsic, Youssef Sekour, Kulcsár Kornél valamint Goran Maric is máshol folytatja pályafutását. Georges Griffithst több klub is szeretné a soraiba tudni, Szemán György szerint a Pápara való visszatérésére is van némi esély.

Az új edző a volt válogatott Mátyus János (fehér pólóban elöl) személyében megvan, nagy kérdés, hogy milyen lesz a csapata... (Fotó: Penovác Károly)

- Tavaly nyáron egy nagy létszámú, viszonylag erős keretet sikerült összeállítanunk, amiből már télen távoztak néhányan. Az várható volt, hogy a lejáró szerződésű játékosok többségét, illetve egy-két külföldi futballistát nem tudunk megtartani - nyilatkozta Szemán György.

Mint mondta, elsősorban magyar fiatalokat szeretnének igazolni, de ettől függetlenül érkezhetnek idegenlégiósok is.

A klubigazgató megjegyezte, bőséggel vannak labdarúgók, akikből válogathatnak, és minden bizonnyal 8-10 új igazolásra lesz szükségük. Ezek közül legalább 3-4 futballistának vezéregyéniségnek kell majd lennie. Hozzáfűzte, tapasztalataik alapján bíznak magunkban annyira, hogy képesek lesznek összerakni egy olyan ütőképes csapatot, amely elé célul tűzhetik ki a középmezőny elérését.

Mátyus János kiemelte, szeretnék minél előbb kialakítani a Lombard játékoskeretét.

- Jó értelemben vett agresszív, hajtós, lelkes Lombard Pápát szeretnék a pályán látni. Fontos, hogy a védekezésünk stabil legyen. A támadásaink minőségének is jónak kell lennie, különösen számítók Kenesei Krisztiánra - fogalmazott a 34-szeres magyar válogatott védő.

Mátyus Jánostól megtudtuk, nagyon szeret fiatalokkal dolgozni, viszont úgy gondolja, hogy egy-két rutinosabb, tapasztaltabb játékossal is meg kell erősíteni a Lombard Pápát.

 

 

A Videoton FC lesz az első ellenfél

A Lombard Pápa július 2-án a szlovák első ligás FC Nitrával játssza le idei első nyári felkészülési mérkőzését Nyitrán. Hétfőn délután elkészült az NB I 2014/2015-ös szezonjának sorsolása is. Szűcs Lajosék az élvonalbeli pontvadászat első fordulójában Székesfehérvárra, a Videoton együtteséhez látogatnak, majd a következő körben a Ferencvárost fogadják a Perutz Stadionban. Mátyus János tanítványai a harmadik játéknapon Kecskeméten lépnek pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!