Magyarpolány

2016.12.24. 10:32

Újabb meglepetések Magyarpolányban

Magyarpolány – Meglepetés várja ismét az éjféli misén résztvevő híveket – tájékoztatta lapunkat Grőber József polgármester.

Penk Tímea

Tavalyelőtt nagy sikere volt a gyerekek által saját kezűleg készített szaloncukornak, tavaly a mézeskalácsnak, ezért az idén újabb kis ajándékkal készültek. Most egy szép és praktikus meglepetés várja a híveket az éjféli misén.

- A polgármesteri hivatal vendégei sem mindennapi fogadtatásban részesülnek. Magyarpolányi címerrel ellátott kávés és teás csészéket készítettünk, és azokban szolgáljuk fel vendégeinknek a forró italokat – számolt be Grőber József, aki a családjával, pihenéssel tölti az ünnepeket. Mivel az adventi időszak alatt számos rendezvényen vettek részt nemcsak a faluban, hanem a környékén is felléptek a magyarpolányi énekkarokkal, a családnak jólesik majd egy kis pihenés.

Grőber József a hivatal vendégeit magyarpolányi címeres csészével kínálja Fotó: Penk Tímea

Grőber József természetesnek véli, hogy ő maga is részt vesz az ünnepi előkészületek feladataiban, beleértve a konyhai teendőket is: halászlékészítés, nyúl- és kacsasütés. A felesége, Grőberné Adorján Renáta karnagy pedig a többi finomságot készítését vállalta. A kisfiuk, Mátyás tizenöt hónapos, így számára is nagy élmény a karácsony. A középiskolás Kristóf hazaérkezett a pannonhalmi bencés gimnáziumból, így együtt lehet a család, közösen díszítik a fát.

- Az udvarunkon álló egyik ezüstfenyő annyira elnyomta a mellette álló gyümölcsfákat, hogy azt vágtuk ki és állítjuk fel karácsonyfának. Még két másik fa hirdeti az udvaron, hogy örökzöldek – mondta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!