Malomsok

2016.08.22. 18:35

Vendégszerető falu vidám mulatsága

Malomsok - A település hagyományos falunapját évről évre nemcsak a helyi lakosok várják nagy izgalommal, hanem a Malomsokról elszármazottak is. Ugyanis ilyenkor nagy számban látogatnak haza, és vigadnak együtt falubeli rokonaikkal, barátaikkal.

Polgár Szilárd

Ezúttal is zenés ébresztővel indult a falunap, majd délelőtt sorversenyeket, játékos vetélkedőket rendeztek a gyermekeknek, illetve a rendőr- és a tűzoltóautó-bemutató sem maradhatott el. A játszóházban arcfestés, csillámtetoválás, kézműves-foglalkozások várták a fiatalokat, továbbá volt aszfaltrajzverseny, lufihajtogató bohóc és légvár is.

A malomsoki háziasszonyok pedig pogácsa és sós sütemény sütésében mérhették össze konyhai jártasságukat. Végül tizenheten ragadtak sodrófát, az elkészült finomságokat aztán ebédre, a közös falunapi babgulyáshoz el is fogyasztották a malomsokiak. Kora délután kötetlen programok voltak, így lehetett sétakocsikázni, a helyi védőnő pedig vérnyomás- és vércukorszintmérést tartott.

A gazdag, változatos falunapi kínálat egyik legnépszerűbb programja a sétakocsikázás volt
Fotó: Polgár Szilárd

A kulturális programban először Megyeri Zsuzsanna nótaénekest hallhattuk, akit Szórádi Árpád kísért zongorán. Aztán a malomsoki Póczik Boglárka énekelt, majd a Malomsoki Őszirózsa Nyugdíjas Klub tagjai tánccal és vígjátékkal készültek. Őket a Malomsoki Retró Lányok követték a színpadon, akik zumbát és countryt adtak elő.

A nap bombameglepetéseként az önkormányzati dolgozók alkalmi közössége, a bohókás Malomsoki Husi Csajok pomponlányai léptek a dobogóra, akik frenetikus sikert arattak.

- A faluban talán egész évben ez az egyetlen olyan nap, amikor a lakosság kicsit megfeledkezik mindennapi gondjairól, és próbálunk együtt lenni, beszélgetni. Malomsokon nagyon vendégszerető emberek laknak, most is sokan jöttek el hozzánk. Ezúton szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki bármilyen formában részt vett a falunap szervezésében és lebonyolításában - fogalmazott a Naplónak nyilatkozva Fintáné Dóra Mária, Malomsok polgármestere.

A délután folyamán fellépett még a Rábacsanaki Kavalkád Néptáncegyüttes és Malomsokról Huszár Emília is. Vacsorára ingyenes marhapörkölt volt a menü, és nagy sikerű tombolasorsolást is tartottak.

Az este sztárvendégeként a Sógorok érkeztek, majd a Malomsoki Menyecskék produkcióját követően a Magic Boys együttes báljával fejeződött be a falunap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!