Mindszentkálla

2012.04.27. 14:52

Elkezdődött a próbaüzem Mindszentkállán

Mindszentkállán (Köveskál, Szentbékkálla, Monoszló és Balatonhenye községekkel együtt) 2010-ben kezdődtek meg a csatornahálózat építésének munkálatai.

Kovács Gáborné

A környezet védelme mellett a fejlesztés célja a települések állandó lakóinak, a településeken található intézményeknek az ellátása, valamint a vízgyűjtő terület környezetvédelme.

Ennek a fejlesztésnek a megvalósításához nagy segítséget jelentett egy Európai Uniós támogatás elnyerése pályázat útján.

A munkák befejeződtek, az utak és a munkaterületek helyreállítása megtörtént, az Önkormányzat tulajdonában lévő közutak új burkolatot kaptak.

A sikeres műszaki átadás után elkezdődött a próbaüzem, március 23. napjától folyamatos a csatornahálózat üzembe helyezése a településen. A házi csatornák elkészültét az Önkormányzatnál jelentik be az ingatlan tulajdonosok, majd keddi és csütörtöki napokon a Bakonykarszt Zrt. képviselői ellenőrzik és átveszik a csatorna bekötéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!