MKB (törlés)

2006.03.21. 15:27

Flúgos befejezés

Hazai körkép - Két fordulóval a férfi kézilabda NB I alapszakaszának vége elõtt a Szeged áll az elsõ helyen, megelõzve a veszprémieket, akik szerdán Komlón játszanak.

Mórocz Zsolt

Rangadót nyert szombaton a férfi NB I-ben az MKB. A veszprémiek Dunaújvárosban féltucatnyi különbséggel, 37:31 arányban bizonyultak jobbnak az elsõ félidõben végig partiban levõ ellenféllel szemben. A nagy iramú és magas színvonalú összecsapáson csak a második játékrészben tudta felõrölni ellenfelét a bajnokcsapat.
- Kicsit lazán kezdtünk, és ez megbosszulta magát - emlékezett a történtekre Csoknyai István, az MKB Veszprém KC edzõje. - Ennek köszönhetõ, hogy húsz percen át felváltva vezettek a csapatok, és az elsõ félidõben egy gólnál nem volt nagyobb a különbség. Szünet után gyorsítottunk a játékunkon, és szép támadásokat vezetve megérdemelten gyûjtöttük be a számunkra rendkívül fontos és értékes két pontot. Érdekes volt a rangadó hajrája, hiszen az utolsó öt percben tizenegy gól esett, kétszer is percenként háromszor találtak be a csapatok. Ám akkor már eldõlt a mérkõzés sorsa, csak a gólkülönbség volt kérdéses. Végül ezt a "flúgos futamot" is a veszprémiek nyerték egy góllal.

Továbbra is a Pick-Szeged áll a bajnokság élén, bár a Tisza-partiak csak némi nehézség árán tudtak nyerni Tatabányán. Meglepetésre a PLER-Airport kikapott Budapesten a Debrecentõl, így az MKB elleni veresége ellenére is biztos, hogy a harmadik helyen zárja az alapszakaszt a Dunaferr. A veszprémiek következõ ellenfele, a Komló a kiesés ellen harcoló Békés otthonában aratott papírforma gyõzelmet.

A férfi kézilabda NB I 20. fordulójában:

Dunaferr SE- MKB Veszprém KC 31:37,
Tatabánya Carbonex KC- Pick-Szeged 26:29,
PLER-Airport-Debreceni KSE 21:25,
Erste-Békési FKC- Komlói BSK-Fûtõerõmû 29:32,
Szabolcs KSE Nyíregyháza-Csömör KSK 36:26,
Gyõri ETO KC-Kemabo-Hargita KC 34:17.

A bajnokság állása:

1. Szeged 40,
2. MKB Veszprém KC 38,
3. Dunaferr 32,
4. PLER-Airport 27,
5. Tatabánya 22,
6. Komló 19,
7. Debrecen 18, 8. Nyíregy-háza 14,
9. Gyõr 11,
10. Csömör 9,
11. Békés 7,
12. Hargita 3 ponttal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!