MKB (törlés)

2006.03.20. 12:49

Tapadnak a Szegedre

Dunaújváros - Az alapszakasz végeredménye szempontjából fontos két pontot gyûjtött be szombaton a második helyen álló MKB a harmadik Dunaferr otthonában.

Mórocz Zsolt

Amint arról vasárnapi lapszámunkban beszámoltunk, a veszprémiek magas színvonalú rangadón, nagy csatában, 15:14-es félidõbeli vezetés után 37:31 arányú gyõzelmet arattak rendkívül motivált újvárosiak ellen. Ezzel az MKB tovább tapad az éllovas Pick-Szegedre, mellyel április 5-én csap össze az alapszakasz-elsõségért Veszprémben.

Elõtte azonban szerdán 18 órakor Komlón lépnek pályára Pásztorék, majd a spanyol Pamplonával lejátsszák a két Bajnokok Ligája-elõdöntõt. Hét közben, az újvárosi csatára készülve dr. Magyarády Péter, az MKB gazdasági és operatív elnöke elmondta, hogy nehéz mérkõzésre, ezzel együtt minimum há- rom-, de inkább ötgólos gyõzelemre számít.
Gál Gyula pedig, amikor valaki szóba hozta elõtte a közelgõ két BL-meccset, mindig megjegyezte, hogy elõbb nyerjünk a Dunaferr ellen, mert az is nagyon fontos.

A veszprémiek beállójának találatával indult a derbi, majd 20 percen át felváltva vezettek a csapatok egy-egy góllal. Kezdetben meglepte a vendégeket a hazaiak agresszív nyitott védekezése, ám a veszprémiek hamar alkalmazkodtak a szokatlan harcmodorhoz, és rendre kijátszották az újvárosi csapdát. Ezúttal inkább a védekezéssel akadtak problémák, hiszen az egy félidõ alatt lõtt 15 gól idegenben dicséretes, a kapott 14 viszont soknak tûnt. Fõleg úgy, hogy Sola jól védett.

Szünet után elõször lett két gól a különbség a két csapat között, majd a remek napot kifogó Lazarov, a második fél- idõben parádézó Buday, a feljavult Pérez és a védekezés után támadásban is klasszis teljesítményt nyújtó Lapcevic vezérletével két perc alatt négyre növelte elõnyét az MKB. Közben Iváncsik is sokat hozzátett a veszprémi csapat jó teljesítményéhez, Sola pedig változatlanul a legjobbkor mutatta be bravúrjait. Minden tõlük telhetõt megtettek az újvárosiak, ezért pazar meccset láthattak a nézõk, de az egyre jobb formába lendülõ vendégek uralták a játékot, és tovább növelték elõnyüket. Végül megérdemelten arattak hatgólos gyõzelmet.

- Elnézést, egy góllal tévedtem... - mondta a mérkõzés után örömét nem leplezve dr. Magyarády Péter.
- Férfias küzdelem volt a pályán, jó csapat otthonában megszenvedtünk a sikerért - jelentette ki Buday Dániel.
- A második félidõ elsõ 10 percében kicsit leültünk, és akkor ment el az MKB. Elõtte és utána kiegyenlített volt a meccs - jegyezte meg Zubai Szabolcs.
- Nehéz dolgunk volt, 60 percig egyfolytában rohanni kellett, mert rendkívül motiváltak voltak az újvárosiak. Régen nyertük itt hat góllal - emlékezett Kiril Lazarov.
- Nagyon akartam jól védeni a rangadón, és szerencsére sikerült - jelentette ki Vlado Sola. - Ezúttal nem a legjobban védekeztünk, de az a lényeg, hogy gyõztünk.
- Azért nyertünk, mert jól játszott az egész csapat, szurkolóink pedig fantasztikusan biztattak minket, amit ezúton is tisztelettel megköszönök. Jobbak vagyunk, és ezt a pályán bebizonyítottuk - mondta Ivan Lapcevic

.
- Tudtam, hogy 60 percig nem leszünk képesek tartani az MKB-t - értékelt Imre Vilmos, a Dunaferr vezetõedzõje.
- A kézilabda remek propagandája volt ez a mérkõzés.- Gyõztünk, nem sérült meg senki, és most ez volt a legfontosabb - emlékezett a történtekre Zdravko Zovko.

rn

JEGYZÕKÖNYV

Dunaferr–MKB VKC (31:37 (14:15). Dunaújváros, 1500 nézõ. V.: Herczeg, Südi.
Dunaferr SE: Stochl –GÚNYA 5, VUJIN 8 (3), KUKUCKA 2, ZUBAI 5, CSÁSZÁR 5, Törô 5 (2).
Csere: Mikler (kapus), Kemény, Nagy 1, Grebenár, Rosta, Dénes, Sándor. Edzõ: Imre Vilmos.
MKB Veszprém KC: SOLA – Tombor, Gál 2, LAPCEVIC 5, Lusnyikov, PÉREZ 5, Pásztor.
Csere: Tatai (kapus), LAZAROV 9, Eklemovic, IVÁNCSIK 7 (3), BUDAY 6, Myrhol 2, Gulyás 1. Edzõ: Zdravko Zovko.

rn

Kiállítások: 6, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 6/5, ill. 4/3.
Az eredmény alakulása, 5 perc után: 2:1, 10: 4:5, 15: 7:8, 20: 9:10, 25: 11:12, 30: 14:15, 35: 15:19, 40: 18:22, 45: 20:25, 50: 23:29, 55:26:31, 60: 31:37.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!