Telekom Veszprém

2011.04.15. 11:39

A huszadik arany a tét

Veszprém - Történetének huszadik Magyar Kupa elsőségét szerezheti meg az MKB Veszprém e hétvégén a sorozat négyes döntőjében a pestszentimrei Sportkastélyban. A hagyományoknak megfelelően a veszprémi férfi kézilabdacsapat ott van a Magyar Kupa elsőségre pályázók között, a megszokottól eltérő viszont, hogy a fináléban biztosan nem a Pick Szeged lesz a bakonyiak ellenfele.

Horváth Gábor

A Tisza-partiakat a Ferencváros búcsúztatta a sorozat nyolcaddöntőjében, ezt követően a zöld-fehéreket az MKB-val sorsolták össze, de Vladan Matic együttese ebből már nem kért és visszalépett a folytatástól. Így a címvédő játék nélkül jutott be a négyes döntőjébe, amelyet ezúttal a fővárosban, pontosabban a PLER KC otthonában, a pestszentimrei Sportkastélyban rendeznek meg.

Mocsai Lajos csapata szombaton (16.15) a Tatabányával találkozik az elődöntőben, majd másnap remélhetőleg a fináléban lép pályára, ahol a házigazda PLER KC és az NB I/B-s Vác csatájának győztesével meccselhet.

- Különleges az alkalom, hiszen a klub huszadszorra nyerheti meg a Magyar Kupát, így most számunkra még nagyobb presztízse van a tornának. Nagyon fontosnak tartom, hogy a Bajnokok Ligája-kiesést követő, egyébként normálisnak mondható, pszichés fáradtságot legyőzzük. Nagy becsvággyal és koncentráltsággal készülünk az elődöntőre - válaszolta érdeklődésünkre Mocsai Lajos.
Érdekesség, hogy a címvédő legutóbb a múlt héten lépett pályára a Tatabánya ellen és a bajnokság alapszakaszának utolsó hazai mérkőzésén csupán két góllal bizonyult jobbnak vetélytársánál.

- Próbáljuk kijavítani azokat a hibákat, amelyeket akkor elkövettünk. Azon a mérkőzésen elsősorban a védekezésünk hagyott kívánnivalót maga után. Lényeges, hogy a játékosok a BL-búcsú után egyre jobb állapotba kerülnek és mindenki nagyon eltökélten várja a megmérettetést: szeretnénk megvédeni a címünket - jelentette ki a vezetőedző, aki hangsúlyozta: senki se gondolja, hogy félvállról lehet venni ezt a hétvégét.

 



- A Szeged nincs a legjobb négy között, de ettől függetlenül az esemény speciális hangulata még nagyon is megvan. A Tatabánya egy jól szervezett, felépített csapat, amely bizonyítani akar. Több remek játékost, például Harsányit, Diazt, Halászt, Pordánt, vagy Szentét, tudnak csatasorba állítani, a védelmük stabil, támadásban pedig fegyelmezettek, s egyben kreatívak. Fontos, hogy a szurkolóink se higyjék azt, hogy lefutott a találkozó, mert szükségünk van a támogatásukra, számítunk rájuk ezúttal is.

Mocsai Lajos hozzátette, a keretből mindenki készen áll a megmérettetésre. Kérdésünkre a mostanában keveset foglalkoztatott Nagy Kornéllal kapcsolatban elmondta: a fiatal játékos edzésmunkája kiemelkedő és biztos benne, hogy hamarosan nemzetközi szintű irányító-átlövő válik belőle.  Ehhez megvan a megfelelő tudása, kreativítása és gyorsasága is. A klubban és a válogatottban is számítok rá - jelentette ki a mesteredző.
Visszatérve a Magyar Kupára, a tavalyi négyes döntő egyik legnagyobb hőse, a Szeged elleni finálé hetespárbajában fantasztikus teljesítményt nyújtó Fazekas Nándor szintén nem tartja lefutottnak az elődöntőt.

- Biztos vagyok benne, hogy a tatabányaiak mindent egy lapra feltéve küzdenek majd. A legutóbbi, szoros végeredményt hozó bajnoki meccs miatt vérszemet kaptak, száz százalékkal koncentrálnak majd. Ettől függetlenül, mi mindenképpen szeretnénk megnyerni a kupát, az első idei trófeát. Ezt az egész csapat maximálisan így gondolja - fogalmazott a nemrég visszatért válogatott kapus, aki elmondta: gerincsérülése egyre biztatóbb állapotban van. - Minél hamarabb szeretnék minél jobb formába lendülni. Ez nem könnyű, hiszen aki kihagyásra kényszerül, hiába rutinos játékos, a visszatéréskor mindig kicsit megremeg a lába. Sokat dolgoztam és dolgozom azért, hogy hasznára lehessek a csapatnak.

A MK négyes döntőjének keddi sajtótájékoztatóján a tatabányaiak társadalmi elnöke, Bódi Dezső úgy fogalmazott, hogy a Veszprém ellen is a lehető legjobb teljesítményre törekednek, ám reálisan nézve a harmadik hely lehet a célkitűzésük.
A házigazda PLER edzője, Adorján Gábor kijelentette: szombaton mindenképpen a fináléba jutás lesz a céljuk. Ehhez a másodosztályú Vácot kell legyőzniük, az NB I/B-s alakulat trénere, Zsiga Gyula szerint az esélytelenek nyugalmával léphetnek pályára, ettől függetlenül szeretnének jó játékkal előrukkolni.



A veszprémiek szombaton két napra utaznak Budapestre. A csapat nem tölti tétlenül az időt a fővárosban, a mérkőzések mellett kulturális és egyéb csapatépítő programokon is részt vesz. A Magyar Kupa négyes döntőjének (Pestszentimre) programja, szombat, 14.00: PLER-Vác, 16.15: Veszprém-Tatabánya. Vasárnap, 12.45: bronzmeccs, 15.00: finálé. Egyéb hír: a következő szezonban egy bajnokira a jelenlegi 14 helyett 16 embert lehet nevezni. Korkikötés nem lesz, csak az, hogy magyar legyen a plusz két játékos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!