Telekom Veszprém

2011.05.07. 09:58

Jó kis adag feszültség van a levegőben

Veszprém - Vasárnap a Pick Szeged otthonában rendezik meg a kézilabda-bajnoki finálé második mérkőzését. Az első találkozót nyerő veszprémiek forró hangulatra és egy mindenre elszánt riválisra készülhetnek.

Horváth Gábor

Célegyenesbe fordulhat az MKB Veszprém KC vasárnap a 19. bajnoki címéhez vezető úton. Ha a bakonyiak nyerni tudnak Szegeden, akkor május 22-én saját otthonukban biztosíthatják be az idei aranyat. Ezzel együtt nem lesz könnyű dolga a címvédőnek, hiszen a Tisza-parti alakulat vélhetően mindent elkövet majd azért, hogy legalább négymeccsesre nyújtsa a párharcot.

A lélektani hadviselés rögtön az első találkozót követően elkezdődött. Az MKB kedden egy harcos, verekedős meccsen aratott hétgólos (33:26) sikert, amelynek jogosságába nem lehet belekötni (sőt, legalább tízgólos különbség volt a két csapat között), így a Pick máshol keresett fogást a Mocsai-csapaton. A szegediek nyílt levelet fogalmaztak a szövetségnek, miszerint szeretnék, ha az MKSZ kiemelten figyelne a találkozóra, mert ők nem érzik játékosaik testi épségének teljes biztosítottságát. Példaként Frantisek Sulc ujjtörését, Maxim Butenko állsérülését és Tomas Stranovsky lábujjának kibicsaklását (?) említik.

A boszorkányüldözés első számú célpontja a veszprémiek horvát beállója, Renato Sulic lett.

- Minden csapatban vannak olyan játékosok, akik az átlagosnál keményebben játszanak. Akadnak ütközések és elcsattanak ütések, s olykor van olyan, hogy valaki átlépi a határt. Én a kemény, de korrekt játék híve vagyok, és úgy gondolom, hogy Sulc vagy Stranovsky sérülése vétlen helyzetben alakult ki. Másrészt nálunk is vannak olyanok (Eklemovic és Terzic), akik kedden komoly ütéseket szenvedtek el - reagált a szegedi levélre Mocsai Lajos.

A veszprémi vezetőedző hangsúlyozta: bízik benne, hogy a következő meccs a megfelelő keretek között marad.

- Nem szeretném, hogy elmérgesedjen a rangadó hangulata. Hiszem, hogy a játékvezetők, akiken sok múlik majd, képesek lesznek megakadályozni ezt. Ami a szakmát illeti, kiélezett küzdelemre számítok. A Szeged remek mentalitású játékosokból áll, akik mindenképpen nyerni akarnak. Ezért nyilvánvalóan taktikailag rizikót kell majd felvállalniuk és óriási tempót diktálniuk. Nekünk is megvannak a feladataink: nyomás alatt is stabil kézilabdát kell mutatnunk.

A Veszprém-Szeged derbik egyik "régi" szereplője Laluska Balázs, a hosszú évekig a Tisza-parti együttest erősítő veszprémi átlövő saját megfogalmazása szerint tavaly novemberben már átesett a tűzkeresztségen, így most könnyebb szívvel lép majd pályára az Újszegedi Sportcsarnokban.

- Parázs meccs lesz a vasárnapi, hiszen van egy jóadag feszültség a levegőben. Mi kedden ugyanolyan keményen játszottunk, ahogyan az egész szezonban és azt a magam és csapattársaim nevében is kijelenthetem, hogy nem volt bennünk rosszindulatú szándékosság. Érthető, hogy riválisunk szájíze most keserű, azon leszünk, hogy a következő meccs után még keserűbb legyen. Mindenki ugyanúgy készül, ahogyan szokott, persze el kell ismernem, hogy nekem még mindig különleges a Szeged ellen játszani, de hatvan percre próbálom függetleníteni magam az emlékektől - nyilatkozta lapunknak Laluska.

A Pick Szeged-MKB Veszprém KC összecsapás vasárnap délelőtt, 11.35-kor kezdődik.

A hazaiaknál a sérült Katzirz Dávid és Vadkerti Attila mellett Sulc játéka bizonytalan, a másik oldalon a kedden is hiányzó Marko Vujin és Carlos Perez neve mellett van továbbra is kérdőjel.

 

A bajnoki aranyért zajló párharc a vasárnapi összecsapást követően május 22-én Veszprémben folytatódik. Korábban is írtuk, azért tartanak szünetet, mert a veszprémiek nyolc játékosa meghívást kapott a Katarban rendezendő klubvilágbajnokságra (május 14-18.). Az MKB-s küldöttség a tervek szerint május 11-én utazik és a katari al-Sadd csapatát erősíti. A klub vezetősége sokadik kérésünkre sem adta meg a névsort, információink szerint Vujin, Eklemovic, Sulic, Gulyás, Peric, Perez, Terzic és Iváncsik Gergő szerepel a tornán. A díszvendégként meghívott Mocsai Lajos korábban jelezte: valószínűleg nem utazik.

Ezek is érdekelhetik