Telekom Veszprém

2011.10.22. 13:00

Sírból hozták vissza - Perez vezérletével nyert az MKB

Veszprém - Rendkívül kiélezett mérkőzésen fantasztikus hajrájának köszönhetően nyert az MKB Veszprém KC a Csehovszki Medvegyi ellen. A találkozó hatalmas küzdelmet, többek között két piros lapot hozott. Mocsai: "örülök, hogy végig bírtuk". Maximov: "jött a kubai kézilabda negyvenéves neveltje". Élőben tudósítottunk a Veszprém Arénából! Nyilatkozatokkal...

Horváth Gábor

MKB Veszprém-Csehovszki Medvegyi
24:22 (10:10)

Veszprém Aréna, 5000 néző. V.: Horacek, Novotny (csehek). MKB Veszprém KC: ALILOVIC - Iváncsik T., Vujin 1, Ilyés, Sulic 1, TERZIC 3, Iváncsik G. 3. Csere: Laluska 1, CSÁSZÁR 4 (2), PEREZ 7, Vilovski 3, Gulyás 1, Korazija, Schuch. Edző: Mocsai Lajos. Csehovszki Medvegyi: Grams - Kovalev, SHELMENKO 6, CHERNOIVANOV, Dibirov 2 (1), Rastvortsev, Ivanov. Csere: CHIPURIN 4, HARBOK 5, Aslanyan 1, Starykh, Filippov, Koksharov 1, Shishkarev 3. Edző: Vladimir Maximov.
Kiállítások: 6, illetve 8 perc.
Hétméteresek: 4/2, ill. 1/1.
Piros lap: Starykh a 27. percben, illetve Laluska az 54. percben.

Ahogyan arról már korábbi beharangozó írásainkban (Gulyás Péter és Igor Zubjuk itt, Mocsai Lajos pedig itt elemzi a mai ellenfelet és meccset) említést tettünk: igencsak érdekes találkozó elé néz a kézilabda Bajnokok Ligájában a veszprémi csapat.

Az MKB Veszprém KC-Csehovszki Medvegyi összecsapás egyik különlegességét maga - a legjobb orosz, ukrán és belorusz kézilabdázókat felvonultató - vendégalakulat adja, a másikat pedig az, hogy Vladimir Maximov gárdájának élethalál kategóriájú a pontszerzés. Persze a magyar bajnok szempontjából is alapvető fontosságú a hazai siker, amely nélkül  ebben a csoportban nem nagyon lehet érvényesülni. Éppen ezen okok miatt hatalmas küzdelemre lehet ma számítani a Veszprém Aréna várhatóan színültig telt lelátói előtt. Hamarosan a csarnokból jelentkezünk. Jó szórakozást!

A csapatok intenzíven melegítenek, miközben a szurkolók is elkezdtek szállingózni az arénába. Az orosz játékosok néha-néha felpillantanak a lelátóra: igen sportársak, forró lesz a hangulat.

Két elhibázott támadással kezdett a Veszprém, a másik kapunál Alilovic védte az első próbálkozásokat.Terzic szerezte a találkozó első gólját, majd Shelmenko egyenlített. Sulic bontakozott ki az orosz védők szorításából és szerzett ismét vezetést az MKB-nak. Iváncsik Gergő találatát követően gyorsan egyenlítettek a vendégek, 3:3.

Kicsit mindkét csapat kapkodva kezdte a meccset, emellett kőkeményen védekeztek a felek. A 10. perc elején vezetéshez jutott a Csehovszki, Shelmenko volt eredményes, a fél perccel korábban ismét bravúrral védő Alilovic ezúttal tehetetlen volt. - Mirko, Mirko! - visszhangozta a publikum a horvát kapus nevét egy újabb szép védést követően. Más nevét nem is tudta volna skandálni a közönség, támadásban tanácstalannak tűnt az MKB. Ugyanakkor a vendégeknél sem volt minden rendben, Maximov a 13. percben időt kért. Meg is lett az eredménye: 3:7. Éles füttyszó volt a válasz. Valamivel később szintén, amikor Vujin hetesét védte Grams. Terzic törte meg emberelőnyben a hosszú hazai gólcsendet, majd Laluska góljával kettőre zárkózott a Veszprém.

A 20. percben a Csehovszki megszerezte a nyolcadik találatát, majd ismét emberhátrányba kerültek az oroszok, miután Rastvortsev leütötte Császárt. Nem sokkal később Laluskát állították ki két percre. A szurkolók ébresztőt kiabáltak, 22. perc: 5:9. Mocsai Lajos időt kért. Perez váltotta Vujint, a veterán átlövő góllal mutatkozott be. Császár, majd ismét Perez volt eredményes, mínusz egyre felhozva az MKB-t. A 27. perc elején Starykh kapott piros lapot, a orosz rossz ütemben próbálta megállítani Sulicot, aki a hatalmas ütéstől elterült a földön. A vendégek megtorpantak, horvát helyére beálló Vilovski pedig egalizált. A hajrában ismát az oroszok kerültek előnybe, végül hetesből Császár hozta ikszre a félidőt.

Érdekesen alakult az első harminc perc, amely megmutatta, ha nem figyel oda a magyar bajnok, akár ki is kaphat orosz riválisától.

A második félidő ott kezdődött, ahol az első végződött: Császár volt büntetőből eredményes. Zúgott a csarnok: Építők, építők! Korazija váltotta Iváncsik Gergőt, akinek leszakadt a bokájáról a fásli. Eközben az oroszok visszavették a vezetést. Vujin első találatával egalizált, 12:12. Shishkarev azonban gyors duplával 12:14-re alakította az állást. A Csehovszkinak a legtöbbször gondot okozott a hazai védelem feltörése, de ha a veszprémiek hibáztak, azt azonnal büntette a Maximov-gárda. A vendégek tartották a kétgólos előnyt, 43. perc: 14:16. Császár hetest hibázott, majd Vilovski talált be. Shelmenko ötödik találatával 15:18-ra alakult az állás. Ki más, Perez törte meg ismét a hazai hullámvölgyet. Kérdés volt, hogy elég lesz-e Csárli "húzóteljesítménye", a Csehovszki gyorsan és ötletesen kézilabdázott, 49. perc: 17:19.

Erőlködött az MKB, a vendégek pedig fantasztikusan védekeztek. Gulyás pókhálózta ki a felső sarkot, majd Terzic talált be, 54. perc: 19:20. - Álljatok fel! - harsogta a B-közép, a közönség mindent megpróbált együttese felrázására. Néhány tárgy is a pályára került, majd hosszan kellett törölni az alapvonal mellett. Nem volt jó jel, hogy Laluska megkapta harmadik két percét. A következő támadásnál Császár mégis egalizált, Rastvortsevet pedig kiállították. Shelmenko hatalmas lövésével ismét a vendégeknél volt az előny.

Négy és fél perccel a vége előtt Alilovic védett ziccert, Iváncsik Gergő pedig 21:21-re egyenlített. Maximov kikérte idejét. Iváncsik Gergő újabb gólt szerzett, Harbok egyenlített. Most a Csehovszki futott az eredmény után. Mocsai egy perccel a vége előtt, 23:22-es vezetésnél kért időt. Perez biztosította be a győzelmet.

Izzadtságos, kőkemény összecsapás van a két csapat mögött. A veszprémiek nem adták fel akkor sem, amikor már elúszni látszott a hajó és egy remek együttest győztek le.

Mocsai Lajos: - A felkészülés alatt is látszott, hogy az orosz csapat rendkívül értékes kézilabdát játszik. Ez az iskola, ez a stílus rendkívül nehezen ismerhető ki és játszható át. Két jól felkészített csapat lépett pályára. Az első félidőben alkalmazkodnunk kellett a Csehovszki játékához, a folyamatosan változó védekezéshez. Örülök, hogy a hajrában utolértük a vendégeket, fizikailag jól bírtuk a csatát. A végjátékot Carlos Perez vezetésével a szerencsésebb csapat nyerte meg. Köszönet a közönségnek, hogy bízott bennünk. Gratulálok mindkét együttesnek. Ez a győzelem nagyon nagy erőt ad a csapatunknak a folytatásban, nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen magasan kvalifikált csapat ellen sikerült nyernünk.

Császár Gábor: -Nagy tisztelettel tudok beszélni a Csehovszki Medvegyiről. Csak gratulálni tudok ahhoz, amit felépítettek. A mai meccs kicsit visszavezethető a múlt hétre is, az oroszok pontot raboltak Madridból, nekünk nem jöt össze a bravúr. Nem játszottunk jól, de a közönség és a csapat akaratereje és egysége meghozta nekünk a győzelmet. Carlos Perezt én sem hagyhatom ki, ő eddig is rengeteg embernek példaképe volt, ő most még egy szinttel feljebb lépett, számomra mindenképpen. Sok sikert a Csehovszkinak, mi is igyekszünk tovább.

Vladimir Maximov: - Mindenki látta a meccset, sok újat nem tudok mondani. Jó esélyünk volt nyerni, de a támadásban elkövetett hibák miatt, ezt nem tudtuk pontokra váltani. Sok labdát adtunk el és ziccereket hibáztunk. És akkor a kubai kézilabda negyvenéves neveltje jött és eldöntötte a találkozót. Jó meccset nyert meg a Veszprém, gratulálok a győzelemhez.

Sergei Shelmenko: - Csatlakozni tudok a két mesterhez. Carlos Perez hozta meg az eredményt. Csodálatos volt a hangulat a csarnokban, elragadó az, hogy hogyan szurkolnak a nézők itt a csaptukért. A két együttes hasonló erősségű kézilabdát mutatot be, a hazaiak több helyzetet tudtak értékesíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!