Telekom Veszprém

2012.02.16. 16:34

Bajban az MKB Veszprém - Az orosz bajnok néggyel verte a bakonyi együttest

Veszprém - Kikapott Oroszországban az MKB Veszprém KC csütörtökön a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó előtti fordulójában. A bakonyiak ezzel nehéz helyzetbe kerültek, ki is eshetnek.

Horváth Gábor

Csehovszki-MKB Veszprém 30:26 (13:13)
Csehov, 1500 néző. V.: Stolarovs, Licis (lettek).
Csehovszki Medvegyi: GRAMS – Kovalev 3, Shelmenko 3, Rastvortsev, DIBIROV 3, Chernoivanov, Ivanov 1. Csere: CHIPURIN 3, Starykh 1, FILIPPOV 6, Aslanyan 3, Koksharov 2 (1), HARBOK 5. Edző: Vladimir Maximov.
MKB Veszprém KC: Alilovic – Gulyás 2, Vujin 4, Ilyés, Sulic 1, Terzic, IVÁNCSIK G. 4. Csere: Fazekas (kapus), Laluska, Schuch, CSÁSZÁR 7, Vilovski 1, PEREZ 6, Urban 1. Edző: Mocsai Lajos.
Kiállítások: 6, illetve 8 perc.
Hétméteresek: 3/1, ill. 3/0.

Nem volt éppen zökkenőmentes a magyar bajnokcsapat útja. Egyrészt a MALÉV csődje miatt alapjában át kellett szervezni az utazást, másfelől leszállás után a moszkvai reptérről a hatóságok nem engedték el a vendégek két horvát légiósát, Alilovicot és Sulicot, illetve a horvát útlevéllel rendelkező Terzicet. A trió végül hosszas szervezést követően, éjfél után tudott társaihoz csatlakozni. A közjáték miatt az MKB szerda estére tervezett edzése elmaradt.

Talán ennek is köszönhetően rendkívül gyatrán kezdett a bakonyi gárda, amely két hetest és több ziccert is kihagyott. Szerencsére az oroszok is visszafogottabban játszottak, így nagy előnyt nem szereztek. Majdnem hat perc kellett az első vendéggólhoz, Sulic szerezte, ennek ellenére a 16. percben már egyenlíthetett is volna a Veszprém. Azonban a harmadik bakonyi hetes is kimaradt (az első kettőt Vujin, a harmadikat Császár hibázta el), és 6:5 után a hazaiak sorozatban ötször voltak eredményesek. Kezdett nagy bajba kerülni a Mocsai-csapat, amely szerencsére a folytatásban összeszedte magát és Császár, valamint a két szélső Gulyás, illetve Iváncsik Gergő vezérletével fokozatosan dolgozta le hátrányát. Néhány másodperccel a vége előtt az irányító egyenlített.

A második félidő elején Perez góljaival tartotta a lépést az MKB, nem volt könnyű, hiszen szinte az összes orosz próbálkozás utat talált Fazekas kapujába. Négy gólra hízott a különbség, 19:15. Ismét hullámvölgybe került a vendégcsapat, az átlövők semlegesítése komoly gondot okozott a védelemnek, támadásban pedig nem volt elég mozgékony a gárda, ráadásul Grams jól védett, 43. perc: 22:16. Újabb feltámadásra lett volna szükség, Mocsai Lajos időt kért, a veszprémiek pedig fogcsikorgatva küzdöttek. Igazi test-test elleni küzdelem alakult ki. Tizenegy perccel a vége előtt két lerohanás góllal, Urban és Iváncsik Gergő révén szépített az MKB, 24:20. Császár három csökkentette a különbséget és újra felcsillant a remény. Az oroszok megint négyre növelték az előnyt, de Alilovic fontos pillanatokban védett két ziccert, 56. perc: 26:24. A véghajrában a hazaiaknak többször szerencséjük is volt, de hozzá kell tenni, jól teljesítettek és megérdemelten nyertek négy góllal.

 

Mocsai Lajos: - Gratulálok a Medvegyinek. Kiélezett meccs volt, mindkét csapat jól felkészült a másikból. A zárt védekezésük elbizonytalanított bennünket, sok labdát szereztek. Úgy gondolom, a végjátékban a szerencse a hazaiakkal volt.

Vladimir Maximov: - A védelmünk hozta a meccset, emellett döntő volt az is, hogy sok labdát szereztünk, amellyel nagy előnyt tudtunk szerezni. Harbok nagyon jól játszott, kritikus pillanatokban mindig volt valaki, aki segített átlendülni a holtponton.

(Forrás: mkbveszprem.eu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!