Telekom Veszprém

2012.02.16. 07:04

Két pont kellene - Oroszországban játszik a csapat

Veszprém - Nincs mese, nyernie kell az orosz Csehovszki Medvegyi otthonában a veszprémi férfi kézilabdacsapatnak, különben Mocsai Lajos együttese könnyedén komoly bajba kerülhet a legrangosabb nemzetközi kupasorozatban.

Horváth Gábor

Ha az eddigi idegenbeli szereplést nézzük a Bajnokok Ligája aktuális szezonjában, nagyobb félnivalója nem lehet az MKB Veszprém KC-nak. A magyar bajnoki címvédő ugyanis a madridi kisiklástól eltekintve magabiztos teljesítménnyel nyert Kielcében, Berlinben és Silkeborgban is. Ott van azonban a legutóbbi két hazai meccs: a Füchse Berlin és a Kielce elleni csúfos vereségek bajba sodorták Mocsai Lajos alakulatát.

- Meddig volt téma a múlt szombati vesztes találkozó? - kérdeztük az MKB szakvezetőjét.

- A játékosokkal az első munkanapon röviden értékeltük a történteket. Aki rátekint a hivatalos statisztikára, láthatja, hogy mi okozta a vereséget. Tíznél több technikai hibát vétettünk, és több olyan poszt is akad, amelyről alig voltunk eredményesek.

- A meccs után fortyogtak az indulatok, kemény bírálatok fogalmazódtak meg, amelyeknek többek között ön is célpontja volt.

- Ezekkel a dolgokkal nem kívánok foglalkozni, nekem egy feladatom van: az, hogy minél jobban felkészítsem a csapatot a következő megmérettetésre. Nem kívánok reagálni a kritikákra, öt éve végzem a munkám Veszprémben, s most dolgozom tovább.

- A Csehovszki elleni találkozó nagy csatának ígérkezik.

- Így van, és emiatt nagyon komolyan készülünk. Nem lesz könnyű dolgunk, hiszen ellenfelünk nagyjából azonos az orosz válogatottal, s különösen hazai környezetben veszélyes. Kulcsfontosságú a találkozó, és én bízom benne, hogy a játékosok a fárasztó utazás ellenére frissebbek és pihentebbek lesznek, mint a legutóbb.

- Mi az oroszok legnagyobb fegyvere?

- A remek fizikai adottságuk mellett az, hogy jól alkalmazzák a nyitott védekezést és a lerohanásokat. Mi a nyitott védelem ellen gyakran ütközünk nehézségekbe, azonban bízom a csapatban, amely nagyon koncentráltan készül. Megnéztük a válogatott Oroszország elleni Európa-bajnoki mérkőzését, amelyből jó tapasztalatokat gyűjtöttünk.

A veszprémi csapat szerdán Bécs érintésével utazott Moszkvába, majd onnan a közeli Csehov városába, és csak péntek este tér haza Oroszországból. A Csehovszki Medvegyi-MKB Veszprém KC összecsapás magyar idő szerint csütörtök délután négy órakor kezdődik.

 

BL-esélyek: győzelem vagy Szibéria

Úgy tűnik, hátralévő két csoportmeccsén összesen két pontot kell gyűjtenie a Veszprémnek ahhoz, hogy megtartsa a csoport második helyét, esetleg maximum a harmadikig csússzon le. Ez viszont nem könnyű, mert az orosz vendégjátékot követően az MKB az utolsó körben az éllovas Atletico Madridot fogadja. A csütörtöki meccsnek tehát emiatt óriási a jelentősége. A bakonyiak tavaly október végén hazai pályán nagy csatában két góllal győzték le a Csehovszki Medvegyit.

A 9. forduló további programja a BL B jelű csoportjában, vasárnap: Silkeborg-Kielce, Madrid-Füchse Berlin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!