Telekom Veszprém

2012.03.23. 06:29

Kézi BL: Harcolni kell majd minden labdáért

Veszprém - Vasárnap lép pályára a kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján az MKB Veszprém KC, amelynek három gólt kell ledolgoznia otthonában.

Horváth Gábor

Az Ademar León elleni múlt heti mérkőzést sokan, sokféleképpen elemezték az elmúlt napokban. A veszprémiek a játék képe alapján akár nyerhettek is volna Spanyolországban, ugyanakkor a többség úgy véli, a mínusz három gólt (28:31) hazai pályán simán ledolgozhatja a magyar bajnok. Így, vagy úgy, az idegenbeli meccs rengeteg tanulsággal szolgált és jó kiindulópont a sorsdöntő ütközet előtt.

- Milyen érzés volt visszatérni León városába? - kérdeztük Laluska Balázst, a bakonyiak átlövő/védekező specialistáját, aki korábban három évig szolgálta a spanyol klubot.

- Különleges élmény volt. Az ismerős buszsofőrrel való találkozástól egészen a pályára lépésig pozitív benyomások értek. Az is jólesett, hogy a hazai szurkolók megtapsoltak a bemutatásánál. Mindez nem jelentett hátrányt, sőt plusz töltetett adott.

- Úgy kezdődött a meccs, ahogy számítottak rá?

- Az elején tulajdonképpen védekezésben a beállós környéki területre koncentráltunk, de eközben kívülről sok gólt kaptunk. A támadásaink hatékonyságát dicséri, hogy így is partiban sikerült maradnunk.

- A folytatásban azonban mindez gyökeresen megváltozott.

- Így van. A második félidő olyan volt, mintha másik két csapat lett volna a pályán. A játékrész megmutatta, hogy nagyon észnél kell lennünk a visszavágón, nem engedhetünk meg magunknak hasonló hullámvölgyet.

- Mire kell különösen figyelni?

- A második félidőben mutatott védekezésre lehet alapozni. A beállóst továbbra is szemmel kell tartani, hiszen őt jól játsszák meg a társak, ugyanakkor az átlövőik is nagy lendülettel érkeznek. Ha sikerült megtalálnunk az egyensúlyt, nem lesz baj. Támadásban figyelnünk kell a León nyitott védekezésére, tudjuk, hogy nem alkalmazzák egész meccsen, de bármikor előhúzhatják.

- Hány százaléknyi esélyt lát a továbbjutásra?

- Nem mondok számot, csak annyit, hogy egyértelműen bízunk a továbbjutásban. Tisztában vagyunk vele, hogy minden labdáért meg kell majd harcolnunk. A kinti találkozón a játékvezetők elég szigorúak voltak, ezt a kiállítási arány is jól mutatja. Ennek ellenére biztos vagyok benne, hogy a visszavágó is nagyon kemény lesz, másként ezt nem is lehet csinálni.

A Veszprém-León derbi - amelyről élőben tudósítunk - vasárnap 18 órakor rajtol.

 

Nem lőtt gólt a hatalmas beállós

Az Ademar León csapata szombat délután érkezik Veszprémbe. A spanyolok szerdán is pályára léptek, idegenben egy góllal (36:35) kaptak ki a Pamplona otthonában, s ezzel visszacsúsztak a negyedik helyre pontvadászatban. A leóniaknál - ahogyan múlt szombaton a Veszprém ellen - ezúttal is a szlovák válogatott Stranovsky volt a legeredményesebb. A szélső öt gólig jutott, ahogyan a spanyol átlövő, Robledo is. Érdekesség, az Ademar tekintélyes termetű beállósa, Baena nem talált hálóba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!