Telekom Veszprém

2012.09.04. 16:48

Hatalmas érdeklődés a veszprémi kézilabda iránt

Veszprém - Szerda este lép pályára először tétmérkőzésen az MKB Veszprém KC. A szakvezetés és a játékoskeret változásai mellett a klub irányításában is jelentős átalakulások történtek és történnek. Óriási az érdeklődés.

Horváth Gábor

- Fantasztikus érdeklődés van a veszprémi kézilabda iránt. Soha még ennyi bérletet nem adtunk el - nyilatkozta a rendes idényrajt előtti sajtótájékoztatón kedden Hajnal Csaba, a megyeszékhely férfi kézilabdaklubjának sportigazgatója. A Veszprém Arénában tartott eseményen részt vett még az új spanyol vezetőedző, Antonio Carlos Ortega, segítője, Javier Sabate Caviedes, valamint Nagy László és Chema Rodriguez játékosok.

Hajnal Csaba az elvárásokkal kapcsolatban hangsúlyozta: rendkívül fontos év következik. Az egyesületet kellemetlenül érintette, hogy az előző két idényben nem sikerült a legjobb nyolc közé kerülni a Bajnokok Ligájában, ennek kijavítása érezhetően most minimális célként lebeg a klubvezetés szeme előtt.

- Minden idény úgy kezdődik, hogy kimondjuk, a bajnokságot meg kell nyernünk. Természetesen a Magyar Kupa is fontos, az elmúlt húsz évben minden alkalommal döntős volt a csapat, ezen most sem szeretnénk változtatni. A Bajnokok Ligája pedig a klubkézilabdázás csúcsa. Minden szinten és tekintetben szeretnénk egy fokozattal feljebb kapcsolni - fogalmazott az ügyvezető.

- Az olimpia megnehezítette a munkánkat, hiszen a játékosok jelentős része pályára lépett Londonban. Császár Gábor sérülése szintén rosszul érintette a csapatot. Taktikai szempontból új elképzeléseket szeretnénk megvalósítani, főképp támadásban lesznek változások. Ez természetesen rengeteg munkát igényel, érezhetőek hiányosságok, de mindenki munkájával és hozzáállásával meg vagyok elégedve - foglalta össze a kezdeti időszakot a kispadon Mocsai Lajost váltó spanyol szakember, Ortega.

A vezetőedző segítője kiemelte, köszönik, hogy itt lehetnek, örülnek ennek a kihívásnak.

- A legfontosabb az, hogy a szuper játékosokból jó csapatot építsünk. Ehhez időre van szükség. Egy-egy meccset meg tud nyerni egy klasszis, ám egy sorozatban csak a csapat lehet sikeres - mondta Sabate.

Az esztendő sztárigazolása, a Barcelona mezét 12 év után veszprémi dresszre váltó Nagy László megerősítette: jó úton halad a társaság.

- Alakul a beilleszkedésem, a csapatban remek a hangulat, s ezt a mérkőzéseken is meg kell mutassuk. Elsődlegesen a győzelemre törekszünk, azután pedig a jó játék következik a sorban. A BL-ben az előrelépés a célunk, ebben persze a sorsoláskor a szerencsének is nagy szerepe lesz - nyilatkozta a világklasszis jobbátlövő, hozzátéve: amelyik csapatnak ekkora céljai vannak, annak bárkit, bárhol le kell tudnia győznie.

Az Atletico Madrid együttesétől igazolt spanyol irányító, Chema szintén hangsúlyozta az együttesnél uralkodó baráti hangulatot.

- Spanyolországban általában taktikailag felkészültebbek a játékosok, míg a magyar kézisek rendkívül felkészültek fizikálisan, ha ezt a kettőt össze tudjuk gyúrni, jók leszünk.

A veszprémiek szerdán 18 órai kezdettel az FTC-PLER együttesét látják vendégül az arénában.

 

Három esztendő anyagi biztonság

A keddi sajtótájékoztatón elhangzott, tíz napon belül aláírás kerülhet a klub és az MKB Bank közötti új szerződésre, ezenkívül napirenden van még egy komoly támogatói megegyezés. Hajnal Csaba megjegyezte: a másik szponzort egyelőre nem nevezheti meg, de ha mindkét megállapodás tető alá kerül, az MKB Veszprém KC anyagi helyzete három évre előre biztosítva lesz. A szponzorok kérésének megfelelően az egyesület hamarosan zárt körű részvénytársaság formájában működik majd. A cég vezetője Sevinger Zsolt lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!