Telekom Veszprém

2013.02.22. 17:03

Csoportelső lett a Veszprém az Atletico Madrid legyőzése után

Küzdelmes mérkőzésen biztosította be csoportelső helyét az MKB Veszprém KC a kézilabda Bajnokok Ligájában. A bakonyiak szombaton a tartalékos csapattal érkező, ám igen elszánt Atletico Madrid együttesét fektették két vállra.

Horváth Gábor

A Szeged is a lehetséges ellenfelek között

Remek csoportkört zárt a Veszprém a BL 2012/2013-as szezonjában. A bakonyiak tíz mérkőzésükből kilencet megnyertek egy olyan hatosban, amelyben vetélytársuk volt a sorozat címvédője (THW Kiel) és ezüstérmese (Atletico Madrid) is.

A B csoport végeredménye: 1. MKB Veszprém KC 18 pont, 2. THW Kiel 16, 3. Atletico Madrid 10, 4. Celje 8, 5. Constanta 4, 6. Savehof 4. A Veszprém a legjobb nyolc közé jutásért a csoportnegyedikek közül kap ellenfelet, a február 26-i sorsoláson a spanyol Ademar León, a dán Silkeborg és a Pick Szeged hármasból húznak vetélytársat a magyar bajnoknak.

Összefoglaló a tudósításról

MKB Veszprém-Atletico 26:19 (12:8)
Veszprém Aréna, 5000 néző. V.: Jurinovic, Mrvica (horvátok).
MKB Veszprém KC: Alilovic - Császár 1, SULIC 4, NAGY L. 5, Schuch, Terzic 2, Iváncsik G. 1. Csere: Iváncsik T. 2 (1), Chema 1, Laluska 1, Gulyás 1, Jamali 1, UGALDE 6, Pesic 1. Edző: Carlos Ortega.
Atletico Madrid: Sabanovic - MASACH 4 (2), Fernandez Roura 1, FERRER 3, Romero 3, Kallman 2, Davis 2. Csere: DIAZ GARCIA (kapus), Sanchez 3, Gojun 1. Edző: Talant Dusebajev.

Kiállítások: 2, illetve 6 perc.Hétméteresek: 1/1, ill. 2/2.Utolsó csoportmeccsén az Atletico Madrid csapatát fogadta a Veszprém, amelynek egyetlen pont is elég volt az első hely bebiztosításához. Az már korábban eldőlt, hogy a spanyolok a hatos harmadik helyén végeznek, ennek megfelelően Talant Dusebaj erősen tartalékos együttest küldött Veszprémben pályára. A Madridnál többe között nem volt keretben Balic, Lazarov, Canellas és Aguinagalde sem.

A mérkőzés fantasztikus hangulatban kezdődött, a klub egy rögtönzött koncerttel kedveskedett a kilátogató nézőknek. A csapatokat is belelkesítette az atmoszféra, gyors egymás utánban négy gólt lőttek, egyenlő megosztásban. 2:2 után a hazaiak négyszer találtak be válasz nélkül. Az Atletico nehezen lendült ismét formába, Kallman a 17. percben kínkeservesen három gólra (8:5) zárkóztatta csapatát, ám erre Laluska és Sulic válaszolt.Egyértelműen a Veszprém irányított, ennek ellenére kemény test-test elleni küzdelem zajlotta pályán. Előbb Nagy Lászlót kellett ápolni (az átlövőnek a térde vérzett), majd Iman Jamali arca repedt fel. Mirko Alilovicot kétszer is fejbe találták, a madridiak kapusa pedig még rosszabbul járt, egy szerencsétlen mozdulat után úgy kellett betámogatni az öltözőbe. Később kiderült elszakadt a kereszt-szalag a térdében. Sabanovicot Diaz Garcia váltotta. A közönség figyelmét feltűnő frizurájával felkeltő 18 esztendős hálóőr képességeit is bizonyította, szép védésekkel mutatkozott be.A félidő hajrájában különösen nem változott a játék képe, fordulás után viszont beleerősített a Madrid. A vendégek két találatra (34. perc: 14:12) zárkóztak, még élésebbé vált a harc.

A folytatásban Ugalde kettő és Nagy László egy találata nyugtatta le a kedélyeket, de az MKB véglegesen elhúzni még nem tudott. Mindkét csapat játékában sok volt a hiba, vagy felváltva estek a találatok, vagy a támadosorok leblokkoltak és percekig nem esett gól.A hajrára fordulva aztán végképp eldőlni látszott a meccs sorsa. Chema szólója és eredményes befjezése után a 22. percben 22:16 állt az eredményjelzőn. A végén már nem történt semmi különleges, kivéve, hogy a fiatal Zivan Pesic megszerezte élete első BL-gólját. Épp egy csoportgyőzelmet érő meccs utolsó másodpercében, remek időzítés.



Carlos Ortega: - Gratulálok a Madridnak. Örülök az első helynek, az elmúlt két meccsen mutatott játékkal viszont nem vagyok elégedett. Megértem a csapatomat, hogy fáradt, hiszen világesemény volt, de el kell beszélgetnem a játékosaimmal. Az Atletico jól védekezett, mi pedig kicsit álmosan játszottunk.

Talant Dusebajev: - Gratulálok a Veszprémnek a csoportelsőséghez. Tisztességesen küzdötték végig a csoportkört. Mi nem vagyunk elégedettek, a harmadik helynél jobbat szerettünk volna. Ma azokkal érkeztünk, akik fizikailag jó állapotban voltak. Dolgozunk tovább, a sérültjeink száma tovább nőtt. A csapatom mai produkciójával elédegett vagyok, amit tudtunk, megtettünk. Nyerni szerettünk volna, de a Veszprém nagyon erős, ezzel az állománnyal nem igazán volt esélyünk.

 

JELENTKEZZ! Keressük az MKB Veszprém KC legszebb szurkolóját!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!