Telekom Veszprém

2013.12.14. 18:43

Harmincnégy gól a végére

Veszprém – Lejátszotta idei utolsó mérkőzését az MKB-MVM Veszprém KC. A magyar bajnok a papírformának megfelelően nagyarányú sikert aratott a Vác otthonában a kézilabda NB I őszi zárókörében.

Horváth Gábor

Több dolog miatt is érdekes volt a Veszprém váci találkozója. Egyrészt azért, mert ez a meccs volt az idén az utolsó (a játékosok szombat este megkezdhették rövid téli pihenőjüket), másfelől a két együttes a héten már második alkalommal csapott össze, hétfőn a Vác a bakonyi megyeszékhelyen vendégeskedett. Így néhány napon belül megint összejött az, ami hosszú évekig nem, Nagy László testvérével, Leventével, a hazaiak kapusával nézett farkasszemet. Az MKB-MVM kapitány végül két gólig jutott, de kezdjük inkább az elején!

A vendégeknél nem volt ott Iváncsik Gergő és Renato Sulic, a fiatalok közül pedig hárman is bizalmat kaptak Carlos Ortega vezetőedzőtől: Gyene Norbert, Ligetvári Patrik és Zakics Bence bizonyíthatott.

 

A veszprémi kézilabdázók idei utolsó mérkőzésüket is behúzták, Vácon nyertek magabiztos fölénnyel (Fotó: Penovác Károly)

 

Hazai góllal indult a találkozó, de a tízedik percben már 1:6-ot mutatott az eredményjelző. Az első harminc percben nyolcgólos előnyt dolgozott ki a Veszprém. A folytatás alaphangját Iváncsik Tamás és Chema Rodriguez találatai adták, meg és a bakonyiak meg sem álltak 34-ig. Legtöbbször Ruesga és Iváncsik Tamás volt eredményes, de jól termelt a csapatba ezen a héten visszatért szerb beállós, Uros Vilovski is.

A Veszprém legközelebb februárban lép pályára (a címvédő 17 győzelemmel és egy vereséggel várja a folytatást), januárban Európa-bajnokságot rendeznek, a válogatottak már december végén elkezdik a felkészülést a dániai eseményre.

Eredmény: Váci KSE-MKB-MVM Veszprém KC 20:34 (11:19).
A legjobb góllövők: Gábori 5, Kocsi 4, illetve Ruesga és Iváncsik T. 5-5, Vilovski 4.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!