Telekom Veszprém

2014.03.05. 10:01

Cegléd helyett Zágráb?

Veszprém – Elképzelhető, hogy az MKB-MVM Veszprém KC a következő szezonban a magyar bajnokság alapszakasza helyett a nemzetközi SEHA-ligában szerepel. Cegléd helyett Zágráb?

Horváth Gábor

Előrehaladott tárgyalások folynak arról, hogy a két legjobb magyar férfi kézilabdacsapat jövőre a Dél-Kelet-Európai bajnokság, a SEHA-liga mezőnyét gyarapítsa. A térség legjobb csapatait felvonultató közös, nemzetközi pontvadászat terve hosszú ideje napirenden van, illetve már működik is, azonban úgy tűnik, hogy a 2014/2015-ös szezonban a kezdeményezés minőségileg feljebb lép. Például az MKB-MVM Veszprém KC és a Pick Szeged bevonásával.

A nemzetközi szinten jegyzett csapatok általában kinövik saját bajnokságuk kereteit. Ez így van Közép- és Kelet-Európa szinte összes országában, de például Spanyolországban is, ahol a Barcelona egyeduralkodó lett. A veszprémiek a váltással keményebb csatákban edződhetnének a Bajnokok Ligája küzdelmeire, nem mellesleg a szurkolók is sokkal kiegyenlítettebb és izgalmasabb találkozókra váltanának jegyet. A magyar bajnokságot persze nem hagyná ott teljesen a bakonyi és a Tisza-parti alakulat (ezt nem is tehetné, hiszen csak itthonról lehet kvalifikálni a nemzetközi kupákra), a tervek szerint a rájátszásban csatlakoznának a mezőnyhöz. Lapunk úgy tudja, ennek a részletei vannak épp most kidolgozás alatt.

A SEHA-ligában, amely a híres orosz energetikai cég személyében óriás szponzort talált, jelenleg Horvátországból a CO Zagreb és a Nexe, Szerbiából a Vojvodina és a Partizan, Macedóniából a Vardar és a Metalurg Skopje, valamint a szlovák Tatran Presov, a bosnyák Borac, a montenegrói Lovcsen, valamint a fehérorosz Brest szerepel. Jövőre bővítenék a létszámot, a magyarok mellett esetlegesen szlovén és lengyel csatlakozókról hallani, ugyanakkor a mostani mezőnyből akadna olyan, aki a következő évadban nem indulna.

Ami a veszprémiekkel kapcsolatos további, a következő idényre vonatkozó híreket illeti, a klub vezetősége dolgozik a csapat további megerősítésén. A német Christian Zeitz-et már tavaly leszerződtették, de a kieli játékoson kívül várhatóan más érkezők, s ezzel párhuzamosan távozók is lesznek majd.

A bakonyiak a lengyel Wisla Plock alakulatával mérkőznek meg a legjobb nyolc közé jutásért a BL-ben. A párharc hazai meccsét március 29-én rendezik, a találkozóra szerdán kezdték a jegyek árusítását, a bérletesek március 14-ig érvényesíthetik elővételi jogukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!