Telekom Veszprém

2014.04.10. 11:14

23. Magyar Kupa győzelmére készül az MKB-MVM Veszprém KC

Veszprém – Sorozatban hatodik, összességében 23. Magyar Kupa győzelmére készül a veszprémi férfi kézilabdacsapat. A döntőt vasárnap rendezik, és a várakozásokat tekintve a Szeged idén jó eséllyel veheti fel a harcot a címvédővel.

MTI

Visszatér Pécsre a Magyar Kupa négyes döntője, amelyet tavaly is a Baranya megyei fővárosban rendeztek meg. 2013-ban a Veszprém viszonylag simán, 36:30-ra győzte le a szegedieket a fináléban. Idén talán szorosabb lehet a csata.

Először persze az elődöntők következnek, de nem valószínű, hogy sokan vannak ebben az országban olyanok, akik megkérdőjelezik a két nagyágyú továbbjutását. A bakonyiak a Gyöngyössel, a Tisza-partiak a Tatabányával találkoznak az első napon.

Az eseményt felvezető budapesti sajtótájékoztatón Carlos Ortega elmondta, természetesen azon lesznek, hogy megvédjék a címüket. - Elsősorban az elődöntőre készülünk, szerintem nem lesz könnyű dolgunk a Gyöngyös ellen, amely remek időszakot tud maga mögött – nyilatkozta az MKB-MVM Veszprém KC spanyol szakvezetője.

Nagy László csapatkapitány úgy fogalmazott, hogy együttesének száz százalékot kell majd nyújtania ahhoz, hogy bejusson a döntőbe és megnyerje a kupát.

A szegediek trénere, a szintén spanyol Juan Carlos Pastor hangsúlyozta: nagy motivációval készülnek a négyes döntőre. - Szeretem a kupahangulatot, ami gyakran tartogat érdekességeket, meglepetéseket. A cél az, hogy legyőzzük a Tatabányát és bejussunk a fináléba, ha sikerül, ott minden bizonnyal extra teljesítményt kell majd nyújtanunk – fogalmazott.

Debre Viktor, a Tatabánya edzője elismerte, hogy a Szeged a favorit az elődöntőben, de a Tisza-partiakon a teher, illetve egymeccses párharcban nagyobb esélye van az ő csapatának is. Hozzátette: céljuk, hogy a következő szezonban is indulhassanak nemzetközi kupában. A Gyöngyöst irányító Gulyás István elmondta: nem kergetnek hiú ábrándokat, igazából a cél a harmadik hely megszerzése. Jelezte: a keretében több sérült, beteg van. 

A Veszprém és a Szeged ebben a szezonban eddig két alkalommal találkozott egymással, és mindkét meccs hatalmas küzdelmet hozott. Ősszel a Pick hazai pályán egy góllal (23:22) legyőzte a bakonyi csapatot, amely március elsején visszavágott (25:23) a Veszprém Arénában és megszerezte a bajnoki alapszakasz elsőséget. Az MKB-MVM Veszprém KC a Bajnokok Ligájában van még versenyben, a Tisza-partiak pedig az EHF-kupában küzdenek. A veszprémiek legutóbb kedden léptek pályára és győzték le a Balatonfüredi KSE együttesét a bajnoki elődöntő első meccsén, a Szeged még nem kezdte el ezt a kört, április 16-án kap majd ellenfelet, a Csurgót, vagy a Tatabányát.

Pénteken indul útnak a bakonyi csapat

A veszprémiek pénteken délelőtt indulnak útnak, és délután már a helyszínen, a pécsi Lauber Dezső Sportcsarnokban edzenek. A csapat egyébként Siklóson száll meg. A bakonyiak keretében mindenki egészséges. A jegyek jól fogynak, így valószínűleg telt ház, és kiváló hangulat lesz a fináléban. A veszprémiekkel kapcsolatos hír, hogy a Bajnokok Ligája negyeddöntő első meccsének az időpontja megváltozott, a párizsi találkozó 16.30-kor kezdődik április 19-én. A PSG elleni veszprémi visszavágóra (április 26.) a bérletesek április 16-ig válthatják meg belépőiket. A Magyar Kupa négyes döntőjének programja, szombat, 14.00: MKB-MVM-Gyöngyös, 16.00: Tatabánya-Szeged. Vasárnap, 10.30: bronzmeccs, 12.50: döntő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!