Telekom Veszprém

2014.10.04. 08:15

BL - Nemzetközi mércével: ez jeles!

Dinamikus, mozgalmas meccsen nyert az MKB-MVM Veszprém KC a kézilabda Bajnokok Ligájában. A vendég Löwen az első félidőben meglepte a magyar bajnokot, a folytatás azonban a hazaiaké volt. Élőben közvetítettünk a Veszprém Arénából.

Horváth Gábor

 

 

MKB-MVM Veszprém-RN Löwen

27:24 (10:11)

Veszprém, 5000 néző. V.: Jurinovic, Mrvica (horvátok). MKB-MVM Veszprém KC: MIKLER - Chema 1, SULIC 4, NAGY 4, Schuch, Terzic, Iváncsik G. Csere: Marguc 1, ILIC 9 (4), Ruesga 1, Zeitz 2, Nilsson, Ugalde 3, Gulyás 2 . Edző: Carlos Ortega. Rhein-Neckar Löwen: LANDIN – Groetzki 2, PETERSSON 5, Ekdahl 1, Myrhol 1, Schmid 2, GENSHEIMER 9 (2), Larsen 2. Csere: Guardiola 1, Kneer 1, Edző: Nicolaj Jacobsen.

Kiállítások: 6, ill. 8.

Hétméteresek: 4/4, ill. 2/2.

 

 

Nyilatkozatok

Carlos Ortega: - Fantasztikus meccset vívtunk. Ennél jobb meccset nem nagyon lehet látni manapság Európában. Az első félidőben rengeteg gondunk volt támadásban, kevés volt a mozgás, sok egyéni hibát vétettünk, mindenki egyénileg akarta befejezni az akciókat. Mindkét együttes nagyszerűen védekezett. A kis különbséget a mi javunkra az döntötte el, hogy a Löwen hátsó alakzata a második játékrészben nem tudta ugyanazt a szintet hozni, mint az előzőekben. Fontos, hogy Mikler Roland végig kiegyensúlyozottan teljesített, míg Landin inkább csak az első félidőben dominált. A szurkolók óriási nyomás alá helyezték a vendégeket, külön köszönet nekik, hiszen plusz egy embert jelentettek nekünk.

Mikler Roland: - Nehéz mérkőzésre számítottunk, tudtuk, hogy végig a nyakunkon lesznek. Sikerült megvalósítani az elképzeléseinket, végig nagyon koncentráltan kellett játszanunk. Mindenképpen ki kell emelnünk a védekezést, de azt hiszem, még mindig van hová fejlődnünk, javulnunk. A világ egyik legjobb csapatát győztük le, és azt hiszem, elégedettek lehetünk.

Nicolaj Jacobsen: - Először is gratulálok a Veszprémnek. Remek első félidőt produkáltunk, fegyelmezetten védekeztünk, jól zártunk hátul. Gyors leindításaink is bejöttek, de a támadó játékunkkal nem voltam teljesen elégedett. Az első félidő utolsó két percében lehetőségünk volt több góllal elhúzni, de végül csak egy maradt az előnyünkből. A másodikban a Veszprém játéka feljavult, a védelmünk már nem volt olyan fegyelmezett. Elégedett vagyok a tanítványaimmal. Nem hinném, hogy túl sok csapat lenne, aki innen el tudná vinni a két pontot. Úgy vélem, jó úton haladunk, és minden esélyünk megvan, hogy oda érjünk Kölnbe.

Andre Schmid: - Mindig fantasztikus ilyen közönség előtt játszani. Aki Veszprémben nyerni akar, annak tökéletes teljesítményt kell nyújtania. Mi ehhez az első félidőben közel voltunk, de a másodikban ezt nem tudtuk megismételni. Elégedett vagyok a csapattal, jó úton haladunk, de kicsit szomorú vagyok, hogy nem tudtunk nyerni.

 


60. perc: Na ki dobja az utolsót? Gensheimer. 27:24 a vége.

59. perc: Ekdahl szépít Sulic támadó szabálytalansága után. Nagy Laci védővel a hátán is bedobja, 27:23.

57. perc: Ünnepelhet a közönség, meg is teszi, négy az előny, innen csoda lenne elveszíteni.

55. perc: Gensheimer száguldott végig a bal szélen és lőtt a hálóba Mikler lába alatt. A másik oldalon, ki más, Ilic szerzett nagyon fontos gólt, 25:21.

Ortega időt kért, valószínűleg azért, hogy elmondja, miként lehet megadni a kegyeldöfést az Oroszlánnak. A németekben, úgy tűnik, nincs erő a megújulásra.

51. perc: Ilic beindult, úgy látszik, a szerb szereti a hajrára tartalékolni magát, néggyel vezet a Veszprém.

50. perc: Utolsó erőtartalékot mozgósít a vendégcsapat, de a bakonyiak jól védekeznek és elől értékesítik a helyzeteket, 22:19.

48. perc: Hát ez bizony eldőlni látszik, Ilic büntetője után, 21:18. A Löwen megbénult támadásban.

44. perc: Mikler védése után Nagy Laci háromra növelte a hazai előnyt, Gensheimer szépített, 19:17.

43. perc: Groetzki hibázott, Gensheimer pedig majdnem megpukkad, ellene fújtak egy szabálytalanságot. Közben Sulic is kihagyott egy helyzetet.

 

42. perc: Kettővel vezet  a Veszprém, Ilic nem hibázott hetesből 18:16.

40. perc: A két kicsi spanyol, Chema és Ugalde bolondította meg a vendégek falát, 16:15. Jacobsen időt is kért.

Továbbra is szívósan küzd a Löwen, de a németek védekezése már messze nem annyira hatékony, mint az első játékrészben.

38. perc: Gulyás élt vele, megint itt az előny, de nem sokáig Groetzki egyenlít. Ő sem sokáig örülhet, Sulic máris beveszi Landin kapuját, 15:14. Pörögnek az események...

36. perc: Terzic nem élt vele, Landin védett megint ziccert, 13:13.

35. perc: Már megint Petersson... Ugalde egalizált, Guardiolát megint kiállították, itt az alkalom...

34. perc: Nagy László gólja után az MKB-MVM kivédekezte a vendégtámadást, majd Landin védte Gulyás próbálkozását.

31. perc: Sulic alapozta meg a második félidőt egy egyenlítéssel. A másik oldalon Petersson volt eredményes.

Érdekes 30 percen vagyunk túl. A Löwen nagyon masszív, a Veszprém pedig több hullámvölgyet is produkált. Ezzel együtt, ha beindulnak a hazaiak, elég némi figyelmetlenség a vendégektől, fordíthat és megléphet a magyar bajnok.


30. perc: Zeitz sem hibázott, 10:11 a félidei állás.

29. perc: Guardiola jutott a kiállítás sorsára, a spanyol meg is sértődött picit, Nagy Laci nem törődött vele, nagy gólt akasztott Landin kapujába.

27. perc: Megint három van közte, Mensah Larsen tűzte rá iszonyatos erővel, 8:11.

25. perc: A pihenő után Myrhol volt eredményes. Ugalde válaszolt, a spanyol szélső Zeitz labdájával száguldott el, 8:9.

23. perc: Zeitz szépített, aztán Ilic hozta közelebb a Veszprémet vetélytársához, 7:8. Időt kért a Löwen.

21. perc: Schmid lőtt akkor gólt a bal felsőbe, hogy még a legvagányabb bakonyi drukkerek is visszaszedték egy pillanatra a levegőt, 5:8.

19. perc: Ruesga törte meg a hazai gólcsendet, 5:7.

Itt volt az ideje az időkérésnek. A németek remekül védekeznek, a hazai csapat pontatlan támadásban. Mintha kicsit bealudtak volna a fiúk, ahogyan a közönség is. Kivéve persze a B-közép, rájuk nem lehet panasz.

16. perc: Mikler nagyon kellett, Guardiola egyedül vezethette kapura a labdát, három lehetett volna közte. Három is lett végül, Petersson célzott jól, 4:7.

14. perc: Nagy Lacit is kiállították, Gensheimer használta ki az alkalmat, 4:5. Majd újra, a szélső az üres kapuba ívelt, Mikler épp padozott az emberhátrány miatt, 4:6.

11. perc: Kellett szólni... Landin hatalmasat védett Sulic ziccerénél. Emberelőnybe került a a Veszprém. Amúgy 4:4 az állás.

9. perc: A két kiváló kapus közül Mikler találkozott először a labdával, Landinnak még nem volt védése. Közben Marguc is bevarrja a jobb szélről a rövidre, 4:3.

8. perc: Ilic hetesből egyenlít, 3:3.

Mindkét csapat a kőkemény védekezésből indított gyors támadásokat preferálja. Tegyük, hozzá komoly átlövő híján a Löwennek nincs is nagyon más választása.

6. perc: Szigorú a veszprémi védekezés, ennek ellenére Petersson megtalálja rajta a rést, vezet a Löwen. Kettővel, miután Kneer is betalál.

4. perc: Chema talált először kapuba, Guardiola válaszolt, 1:1.

 

21:00: Éés akkor kezdünk! A kezdők, MKB: Mikler - Chema, Sulic, Nagy, Schuch, Terzic, Iváncsik G. Löwen: Landin - Groetzki, Petersson, Ekdahl, Myrhol, Schmid, Gensheimer.

20:55: A veszprémi bevonulás semmi különös, csak a "szokásos" hangrobbanás, amihez szerintem már a vetélytársak is kezdenek hozzászokni, ami persze nem jelenti azt, hogy nem zavarja őket, vagy nem irigykednek rá... A másik oldalon, szintén a szokásoknak megfelelően, Myrhol kapott nagy tapsot.

20:51: Elkezdődött a bemutatás. A B-közép máris belekezdett, érzik ők is, hogy fontos, kemény, és valószínűleg szoros ütközetről van szó. Szükség lehet a segítségükre.

20:40: A helyszínről jelentkezünk. Még van húsz perc a kezdésig, de máris sokan vannak az arénában. Ünnepi a hangulat. Fogynak a sörök, szólnak a dudák, a zenére melegítő játékosok arcán már inkább a feszültség és a koncentráltság látszódik.

Tavaly nem sok hiányzott a bajnoki címhez

A mérkőzés sok mindenre választ adhat. A fantasztikus formában játszó, sokak által már most, a szezon elején BL-döntősnek kikiáltott Veszprém egy olyan ellenféllel találkozik, amely a legnagyobbak orra alá is képes borsot törni. Persze a Löwent még véletlenül sem lehet kicsinek nevezni, az együttes tavaly a THW Kiel mögött második lett a világ legerősebb bajnokságában, a BL-ben pedig a Barcelonával szemben maradt alul a Final Fourba kerülésért. Mindkét fronton óriási csatában szorult vetélytársa mögé.

Nem adják olcsón az oroszlánbőrt

A fentiek is mutatják: a németek nem adják olcsón és könnyen oroszlánbőrüket. Csapatuk némileg átalakult, de ugyanolyan erős, gyors, dinamikus és veszélyes, mint korábban. A Löwen vezeti a Bundesligát és a Veszprémhez hasonlóan a BL idei szezonját magabiztos sikerrel kezdte, a gárda a francia Montpelliert fektette két vállra.

Klasszis kapus és szélsőpáros

A vendégek keretében sok a jó játékos, különösen kapus és szélső fronton erősek, Landin és a két villámléptű gólzsák, Groetzki és Gensheimer egyaránt klasszis, ahogyan a volt veszprémi beállós, Myrhol is a legjobbak közé tartozik. Az oroszlánok igazi ereje azonban az egységben, a küzdőszellemben és a fegyelmezett védekezésben van.

 

 

Lépésről lépésre haladnak

Veszprém – Komoly célokat fogalmaztak meg az MKB-MVM Veszprém KC férfi kézilabda együttesnél, hiszen a Bajnokok Ligájában a legjobb négy közé jutás, vagyis a Final Fourban való szereplés az elvárás. Ezt a német Rhein-Neckar Löwen elleni első hazai BL meccs előtt mondta Carlos Ortega, a bakonyiak szakvezetője.

Egri Viktor, a mérkőzések állandó kommentátora elmondta, a kézilabda szerelmesének vallja magát és igen örömteli, hogy az előző kiírásban elért mind a 477 veszprémi gólról beszámolhatott Európa egyik legjobb képi közvetítésének segítségével.

Carlos Ortega, az MKB-MVM Veszprém KC szakvezetője úgy fogalmazott, mindenkit nyugalomra int, mert bár komoly célokat, a Final Fourban való részvételt tűzték ki, azonban csakis lépésről, lépésre szabad haladni.

- Sok olyan ellenfél akad, amelyet képesek vagyunk magabiztosan legyőzni, de velünk egyenlő gárdák is vannak – hangsúlyozta.

Kitért arra is, az idén a magyar bajnokság alapszakasza helyett a SEHA-ligában vesznek részt, amelynek a legnagyobb hátránya a sok utazás. Szerinte ez befolyásolhatja a csapat játékát, azonban az, hogy erősebb együttesek ellen játszhatnak, mint itthon, az mindenképpen előnyös.

- Februárra majd le tudjuk vonni a megfelelő tapasztalatokat, akkor tudunk majd a SEHA-Ligáról részleteiben beszélni – mondta el a tréner.

Nagy László, a Veszprém csapatkapitánya arról beszélt évek óta igen ütőképes az együttes, hiszen két éve éppen lemaradtak, tavaly viszont bejutottak a Bajnokok Ligája végjátékába, a Final Fourba.

- A cél adott, de nemcsak a klubvezetés, vagy a szurkolók elvárása a legjobb négy közé jutás, hanem mi magunkkal szemben is ezt fogalmaztuk meg. Jó lenne döntőt játszani, ott pedig már bármi megtörténhet. Ehhez nyilván, ahogy Carlos is mondta, meccsről meccsre kell haladnunk. Még sok mindenben kell javulnunk, ha ez nem is látszik kívülről. Úgy vélem, sok csapat között csak minimális különbség, amelyek között apróságok dönthetnek. Nekünk az a feladatunk, hogy ezekkel a nüanszokkal a mérleg nyelve felénk billenjen el – nyilatkozta a balkezes átlövő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!